#JomCool by Cool Blog Malaysia

Assalamulaikum sahabat blogger !

On hari ape entah (within this week) mek di tag oleh rakan blogger mek, cik CR untuk join satu review yang dianjurkan oleh Cool Blog ! Memang excited habis untuk buat review ni. Bukan sebab nak menang hadiah semata-mata (yela, kalau rezeki Alhamdulillah) tapi sebenarnya lebih menghargai rakan blogger yang mengingati mek *hahaha* pasai lama tinggal korang hari tu.

So, lets start !

Cool Blog ni mek tahu kewujudannya around 2010. Time tu mek lepasan SPM. Cousin mek hari hari beli coolblog, dan that day dia belanja mek. Fisrt time mek try CoolBlog perisa Chocolate Smoothies letak Pearl. Nyaman tekak minum. Pastu jakun first time minum minuman yang ada pearl. Best duk kunyah that pearl.

2012, mek try pulak perisa vanilla oreo. Yang ni pun best jugak. Since that, kalau beli CoolBlog ambik perisa ni dah. Time tu dah bercinta dengan spouse. Kadang-kadang keluar dating dekat mall, kalau lalu dekat outlet CoolBlog akan berhenti kejap untuk beli. Biasanya dia tukar tukar each time kita orang order. Yang paling dia suka perisa Yam (keladi) letak pearl.

2017, dalam Ogos ni dah mek duk dengar iklan kat radio pasal CoolBlog yang baru. Oreo Smoothies Series ! So mek pun nak cuba la sebab perisa baru keluar,, haruslah supportkan J

Tapi mek lupa, mek sedang berpantang ais ketul *menangis* Kemain lagi plan dengan kawan mek nak pegi CoolBlog dekat Tesco Lembah Sireh nak beli CoolBlog yang Oreo Smoothies. Sampai je kat booth CoolBlog, mek nampak ada advs Coffee and Tea ! Cerah mata bile tengok ada HotBlog ! Yeay ! Walaweh, tak tahu ada yang panas dah sekarang *hahahah*

Jom layan gambar yang mek sempat snap :


Ini terms & condition untuk join #JomCool by Cool Blog


Cool Blog Outlet dekat Tesco Lembah Sireh, Kota Bharu


See ! Dah ada Hot Blog, no worries untuk yang berpantang ais ketul :)


This one yang baru ! Rugi tak boleh nak try lagi. Teringin yang banana tu


One mine, one friend of mine *hahaha*


Selamat minum semua, enjoy your Cool Blog / Hot Blog at your nearest Cool Blog's Outlet !


Gitu lah cerita mek dengan CoolBlog. InsyaAllah akan support CoolBlog selagi mampu. Dengan adanya HotBlog pulak ni, rasenya akan support lebih kot *hahaha*. Lagipun harga dia takde la mahaii melambung sampai dua tiga kali fikir nak beli.

Korang pulak ape pengalaman dengan CoolBlog? Mesti ade favorite perisa jugakkan? Meh share dekat komen.

Sekian…


IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*
Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J

34 comments

  1. saya hantu sourplum+smoothie. pearl x suka texture dia. if add on jelly ok.
    lama dah stop layan coolblog.
    kalau start je, konfem hari hari nak.huhu kopakla jwbnya kalau hari2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh, mek tak pernah try tu. maybe bleh try bile dah habis pantang ais ketul :)

      Delete
  2. Ingatkan blog... rupanya aiskrim... hihi...

    ReplyDelete
  3. Adoiii... sudah agak lama tidak menikmatinya Mek sejak coolblog kat Giant Ampangan area rumah Mrs. A tu berpindah if not every week pasti 4 ketul cool blog akan dibeli oleh kids and Mrs. A suka perisa mocha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mocha mek tak pernah try. tahu choco smoothies, vanilla oreo je. ahha
      tapi nk try mocha yang Hot Blog la

      Delete
  4. Lama juga Sha tak membeli CoolBlog nie.. sekarang dah ada Hot blog ye.. kena cuba nanti nie.. semoga berjaya ye mek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa dah ade skang ni kak sha, jom pegi beli and up entry pengalaman bersama Cool Blog :)

      Delete
  5. dulu memang gian dengan Cool Blog. jauh dari rumah , tapi gigih la naik train semata mata nak ber-cool blog. sedap dan murah. okay nanti nak type entry jugak lah hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. same la babe. dulu Cool Blog ade dekat KB je. Semenjak berkembang ni senang sikit nk menikmati Cool Blog. Kalau tak, time pergi KB je la. hahaha

      Delete
  6. Tak tahan dengan sejuk dia.
    Lepastu biasanya gula tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la manis sangat WP. just nice. kalau tak tahan sejuk, bleh try yang Hot Blog pulak :)

      Delete
  7. Baru tahu ada hot blog...

    harga berpatutan...boleh cuba ni...

    terima kasih atas perkongsian ni mek baru saya tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. mek pun baru tahu pasal hot blog tu. and mek rase mek sesuai dengan hot blog tu

      Delete
  8. cool blog mmg fevret busyra. suka bubble2 dia tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. mek panggil pearl. hahaha. ralit kunyah pearl tu

      Delete
  9. wa !! kena join ni.. hee~ thanx mek !! doa kan kakak menang nanti ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kak atie. jom join. mane tahu rezeki kita.

      Delete
  10. Wah.. Dah ada hot blog ye skrang. Dah lama cikla x minum cool blog ni..

    Btw, thanks sbb tag cikla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik la, jom la p mnum hot blog :) pastu up entry ni pulak

      Delete
  11. milk tea / teh tarik tu sedap.. nyum nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek try choc hari tu. next nk try mocha pulak

      Delete
  12. hehehee.. menarik perisa baru tu.. lea rasanya baru 2 kali kot beli coolblog sepjg mereka wjud.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best cool blog ni lea. bg mek la. hihi. sbb perisa dia tu ok, rase betul betul yang real.

      Delete
  13. Replies
    1. jom lokman try nih and up satu entry. mane tahu rezeki kita dengan cool blog :)

      Delete
  14. Wahh Mek da beli coolblog. CR x sempat nak p lagi.

    Baru taw jgk ni ade yg hot pnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. ramai jugak yang tak perasan hot blog.
      CR cepat join..

      Delete
  15. Coolblog ni ada sejarah tau dlm hidup Mai, hahaha...Rasa macam berkobar pulak nak join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, mek tak sabar nk bace ape yg memori mai tuu.
      cepat tau buat entry cool blog. udin dah sehat tu

      Delete
  16. Coolblog ni mahal n manis la. Sekali-sekala boleh la minum. Tu pun anak2 yg nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. manis ke abam kie? tak de la manis sgt just nice. mahai tu hmm, rasenya ok dah kot. around rm7 segelas tp besar.

      Delete
  17. tak ingat pula bila kali pertama minum coolblog..tapi ingat 1st flavor yang di beli..good luck mek
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st flavor ape kak? mek choc smoothies :)
      insyaAllah, kalau ade rezeki :) Thanks kak mar

      Delete