Novel : Jangan Hilangkan Dia by Hazel Jay

Salam alaikum...

Salam Jumaat semua 🀗 Lame kan mek senggang update entry? Biasalah, bila dah beranak dua, cuti pantang yang tak pantang sangat ni, ade je keje nak buat. Mek tak boleh nak duduk je, baring je kat rumah. Rase diri useless giler ! At least kena ade jugak routine yang buat mek sehat 💪🏻


Jangan Hilangkan Dia - Biarlah aku anggap dia masih ada walaupun hanya dalam mimpi


Mek beli novel ni dekat Popular bila mana mek tengok novel ni antara yang top 20 antara novel yang ada. To be exact, novel ni no 14

Cite dalam novel ni tak klise. Bace prolog pun dah boleh agak ending cam mane. Kat sini mek suggest untuk korang bace 😊

Watak dalam cite ni takde la ramai sangat, macam novel novel lain jugak. Time mek bace novel ni, role play tu mek bayangkan : 

👚 Dhafir - Suami kepada Qaireena. Tauke kain (ade gedung besar macam Jakel). Perwatakan macam Shukri Yahya.

👩🏌 Qaireena - Hijabista yang punya butik di Paris. Hilang ingatan akibat kemalangan. Perwatakan macam Sari Yanty.

👱🏻 Aryan - Seorang fashion designer macam Jovian. Memendam perasaan kepada Qaireena. Perwatakan macam Keith Foo.

👩🏌 Azra - Seorang model yang bertepuk sebelah tangan dalam hubungan cinta yang dibina seorang diri. Disebabkan cinta ditolak, dia dirasuk dendam. Perwatakan macam Raja Ilya.


Itu je la yang main role, yang lain tu takat baca tak bayang muka sape pon 😌 

Kalau korang dah bace, nanti share experience dengan mek ye. BTW, korang sedang bace novel ape sekarang?


Sekian...

6 comments

  1. best tak??

    tengah pikir nak beli novel apa next month sebab nak abiskan voucher popular..hihi

    ReplyDelete
  2. Siap bygkan watak2 pelakon tu sama dgn ana setiap kali nak baca novel. Br ade feel. Hehe

    ReplyDelete
  3. tak sempat nak baca novel mek. tp pasni msti jadi drama kt tv plak ni .

    ReplyDelete
  4. hi mek

    wah boleh bayangkan ek. yelah dedulu I pun macam tu. tapi baca komiklah. hehehe

    actually nak komen kat post yang baru tapi semua banned. override ke amenda katanya.

    add I ye sayang www.facebook.com/cici.tembikai

    actually dulu I pun setting cenggitu. hopefully dapat ler search. siap setting tak bagi add kalau takde mutual.

    dah habis pantang ke belum Mek?

    ReplyDelete
  5. Macam menarik..
    Sha tengah baca Nalar oleh Sharina Elisa

    ReplyDelete