New Year 2017 Dengan Banjir

Salam alaikum...


Hari ni mek dah pun selamat masuk ofis balik lepas terperangkap dengan banjir semalam. 


Banjir di Kelantan start pada 01 Januari 2017 dan semakin parah sehingga ke 03 Januari 2017. Alhamdulillah 04 Januari 2017, matahari dah muncul and hujan pun dah berhenti :)


Semua tu atas kehendak Allah jadi kita kena terima seadanya. Dah luar bidang kemampuan untuk sekat daripada berlaku banjir. Rumah mek tak kena banjir pun cuma laluan untuk keluar tu tersekat la dengan limpahan air kat atas jalan raya.



Ni sebenarnya dah bersiap nak pegi keje. Nak pergi hantar Amani dekat rumah tokma dia. Sekali dah tersekat. 



Laluan nak pergi rumah mummy pun tersekat jugak jadi kena patah balik.



Ni pun laluan last untuk exit rantau panjang, pun tersekat dengan banjir jugak.


Hikmah berlakunya banjir, mek dapat cuti bencana sehari. Dapat rilex and tenang jiwa sikit daripada sibuk kerja :)


Korang pernah ade pengalaman banjir tak?


Sekian..



15 comments

  1. take care sis. smg dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan segala urusan dkt sana. amin...


    btw. nk ajak awk join GA sy.. jom :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/01/give-away-by-astraveler-6-jan-2017-6.html

    ReplyDelete
  3. Reen pernah.. Tapi dulu masa kecik2.. Banjir pun paras buku lali je. Hehehee

    ReplyDelete
  4. saya tak pernah hadapi situasi banjir macamni..tak tau perasaan camne..semoga dijauhkan dan semoga awak tabah ye. Hikmah cuti sehari tu adalah paling best.haha..

    ReplyDelete
  5. rumah mak memang tak pernah naik air pun..
    tp sejak kawin rumah mentua adala jugak naik air sikit sikit bila banjir..
    best jugak.hihi

    ReplyDelete
  6. Cik renex pernah kena Tahun 2014 . Alhamdulillah rumah tak kena banjir tapi rumah sebelah air da masuk rumah. Hampir 2minggu takde air xde elektrik. Stress n risau sangat masa tu. Huhu

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah rumah mek tak banjir..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rumah mek tak banjir..

    ReplyDelete
  9. take care mek.. walaupun rumah tak kena air, tapi masih kena berjaga jaga.. hee~ semoga urusan mek dipermudahkan hendaknya..

    ReplyDelete
  10. harap2 Mek sihat dan langkah berjaga2 ya...semoga dipermudahkan segala urusan ya

    ReplyDelete
  11. terperangkap dalam banjir ke mek...trauma tak? kebiasa2 je
    dah naik keje ni dah ok la kan

    ReplyDelete
  12. aida xde experience dlm banjir, mek.
    mesti takot kan?
    nak pikir nyawa lagi.
    anak2 lagi.
    brg rumah. kereta..... hu hu :(

    ReplyDelete
  13. Pengalaman rumah kena banjir Xpernah.
    Kalau kebun banjir pernahlah.
    Padang ragut banjir pun pernah.
    Tapi tahun ni Alhamdulillah, JDT macam tak kena banjir.

    ReplyDelete
  14. Nadia tak pernah rasa pengalaman banjir lagi .

    ReplyDelete