Disket

Salam alaikum...


Sape kat sini yang nyempat dengan penggunaan disket? Cepat angkat tangan ! 

Biasa disket ber-capasity lebih kurang kat atas. Muat la nk letak notes dua tiga. Dengan Microsoft Word 98 tu.


Tahun 2004, mane ade thumb drive dik --' Time tu ade disket and cd rom je untuk guna kat pc. 2004 tu jugak, sape dah boleh pakai laptop kira hebat la :)


Mek ni jenis mesra alam. Sedari kecik. Memang tak jauh beza dengan Amani sekarang *hahahhaha* Kenangan guna disket ni, mek ade satu yang boleh kongsi dengan korang semua :)


2004 tu mek dah start kenal lelaki dah. Dah start ade peminat, dah start dikenali dan seumpamanya lah. Bukan budak hot atau glam, tapi mek dikenali sebab mek spesis mesra alam. Itu je pon --' Ade la satu hari tu, budak kelas sebelah nak kenal dengan mek. Kan dulu kalau nak kenal, mesti suruh tulis biodata dalam notebook comel kan. Kemain kau, lelaki ade buku tuh :) 


Dah jenis mesra alam ni, tulis je la kan. Ape nak malu :) Dah habis babak biodata, datang pulak surat / notes nak bercerita. Mek ajak cakap depan depan malu pulak dia --' Ade la dua tiga kali duk berutus surat, sampaikan kawan kawan pun duk mengejek. Jadi, sebelum sampai pada pengetahuan cikgu, baik mek ambik safe mode :) 


Disket ni la pulak yang jadi perantara mek dengan dia :) Acece budak darjah enam tukar tukar disket kat sekolah wei ! Tahun 2004 pulak tu ! Hahhaahha. Bila balik sekolah je terus on komputer sebab tak sabar nak bace ape dia tulis :) Macam macam jugak la kita orang borak dalam disket tu. Ade pasal study, pasal masalah , pendek kata semua benda la.


Benda tu stop bila dah masing masing masuk sekolah menengah. Tradisi disket tu tak sambung dah sebab 2005 semua bajet ade handphone sendiri dah ;) 



Awak sangat nakal *weekk*


Korang ade pengalaman tak guna disket ni? Meh share dengan mek :)


Sekian...


11 comments

  1. Wah mmg legend la bertukar surat cinta pakai disket. Besar2 cantik ni dulu mesti comel...no wonder la ada peminat mek. Hehehee.

    ReplyDelete
  2. hahaha... dulu kalau ada disket ni, rasa macam bangga sangat dah... 2004 kita darjah 4...

    ReplyDelete
  3. Budak zaman sekarang dah twknal disket mek.
    .
    Pernah Maznee baca, ada mak ayah keluarkan disket. Anak nampak.
    .
    Wow. Mak ayah ada model 3d untuk icon save dalam komputer. Hehe

    ReplyDelete
  4. Sempat guna. Time buat diploma dulu. Setiap sem mesti beli satu kotak disket untuk assignment satu subjek utk backup.
    Bila disket corrupt cuak dia jgn ckp lah. Huhu

    ReplyDelete
  5. arghh dulu2 popular bnda ni HAHAHAH. da lama xsebut nama disket ni =D

    ReplyDelete
  6. Dulu dulu selalu lah guna untuk kelas komputer. Hahha. Sekarang tak ada dah.

    ReplyDelete
  7. dulu sape ada disket dia memang power laaah .. haha ..

    ReplyDelete
  8. dulu memang pakai disket...kalau pendrive pun ada setakat 64M tu pon dah mahal nak mam..

    ReplyDelete
  9. Sempat! Siqah budak 80's.. zaman kita lah ni kan. Ingat dulu kalau nak disket nak yang color cantik.. tak nak warna hitam, sedangkan sama je nanye. Hihi

    ReplyDelete
  10. Hahahhaah! Serius lawak la baca surat cinta dalam disketttt.... Memang merasa pakai disket, tapi tak pernah terfikir lak nak berbalas surat dalam tu. Kreatif kreatif...

    ReplyDelete