Info : Dividen ASB 2016

Salam alaikum...


Semalam dah pun diumumkan berapa sen dividen bagi pemegang Amanah Saham Bumiputera bagi tahun 2016.




Jatuh daripada tahun lepas --'


Dengan pengisytiharan ni, pemegang saham boleh la pegi check dekat kaunter kaunter yang boleh buat urusan ASB pada hari Selasa 3 Januari 2017 nanti. Mesti ramai orang dekat pejabat pos :) Mek mungkin pegi update tunggu reda la kot. 


Jujurnya kalau orang yang deep dengan pelaburan, for sure ASB is not the good one for this year. Lebih kurang dengan fixed deposit jugak. Tu pun ade bank yang boleh offer lebih lagi profit. Bagi mek yang jenis pelaburan transit ni, untung la banyak mane pun, asalkan beranak modal mek. Hihi


Mek tunggu dua lagi pengisytiharan - Tabung Haji and KWSP. 


Agak agak tabung haji kekal / naik / turun tahun ni ?


Sekian..

8 comments

  1. asb makin lama maki jatuh hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. Kena melabur di tempat lain la agaknya. Sgt mengecewakan...

    ReplyDelete
  3. jatuh kan:(.. sabar je la... nmpak kite kena cr iktiar lain nk melabur jnji selamat da tjamin

    ReplyDelete
  4. Rase mcm nak cabut tapi ni dlm antara byk byk yg Agak wokeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnye kalau mcm dulu kan kan

      Delete
  5. Makin lama makin jatuh.. nak melabur kat mana lagi agaknya? Memang mengharapkan asb je tiap tahun :(

    ReplyDelete
  6. nina tak kisah turun ke naik ke janji simpan utk hari tua.. KWSP pun tak tgk lg dapat berapa. ASB jawabnya hujung bulan bru kemas kini. ramai angat2

    ReplyDelete