Hand-made Shawl by KALORSURI

Salam alaikum...


Wahh tajuk. Mesti korang dah dapat gambaran yang entry kali ni mek nak promo shawl kan?


Kawan mek ni haa dia jual shawl so mek tolong la jualkan. Sebab dia buat sekarang ni pasaran dalam Kelantan je kut. Dalam FB pun kawan kawan dia. Memandangkan mek ade kawan blogger yang super awesome dari serata tanah air, jadi mek nak promo :) *love you all*


Warning : This entry may contains 13 pictures which may take a little time to load, so be brave and calm, keep reading :)


Sebelum mek load gambar, ade eloknya mek bagitahu korang material for this shawl, its a Heavy Chiffon. Heavy Chiffon ni kan jenis kain yang susah sikit nak berkedut. So dengan bangganya dapat la jimat letrik and tenaga untuk iron shawl :) *wehuu* Memandangkan shawl ni hand-made, jadi setiap corak adalah berbeza. Satu corak satu warna :) Memang kalau pakai takkan ade yang serupa la maknanya.




Code : Purple Pink Sparkle


Code : Baby Blue Purple


Code : Greeny Green Forest
SORRY, SOLD!


Code : Sweet Peach Purple
SORRY, SOLD!


Code : Lavendar Blue Sky
SORRY, SOLD!


Code : Insecure Dark Purple


Code : Emerald Green Army


Code : White Khaki Weekend
SORRY, SOLD !


Code : Red Heart Love


Code : Vietnamese Red Brick


Code : Rino Sweet Lavendar


Code : Melting Peach Purple
SORRY, SOLD!


Code : Bluewish White Squirrel



Untuk price dia pulak, untuk rakan blogger mek yang dikasihi dan disayangi, promo price will be only RM 55 include postage :) Haa, kalau kat sini dia jual RM 50 sehelai tapi tak de postage. Tahukan pos laju dah naik harga sekarang ni? So, tambah another RM 5 untuk postage. Murah giler dah tuuu. Mane nak dapat sayang sayang oii :)


Any inquiries / order korang boleh contact mek dekat emel ayunieramli@gmail.com or korang boleh drop emel korang dekat entry mek ni, and mek akan get you back in blink of eyes :) *serius* Kalau korang nak drop phone number pun ok, but its your own risk dear :) Takot ade peminat ke duk usha, dapat nombor phone, berkenalan, pastuh mek pulak dapat kad jemputan *eyh*


So, sila pilih ye. Tidak terhad untuk wanita sahaja. Untuk lelaki beli hadiah untuk bini / girlfriend pun boleh. Sesungguhnya membelanjakan duit untuk isteri akan membuatkan rumahtangga mu lebih bahagia :)


SORRY DEAR, WE ARE CLOSED :(


Sekian...

48 comments

  1. wahh ,, mek baguslah tolong bisnes orang lain berniaga...:))) kalau peminat shawl macam ni boleh lah beli.. ..beg tu dapat sekali ke hiii ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beg tk dpt :) hanya ilustrasi :)

      Aa, sape yg suka pkai shawl boleh la beli ;)

      Delete
    2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. Bermakna coraknya limited ya mek. Wah.. Awesome!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa reen. Corak dia limited. One colour one design :)

      Delete
  3. wahh.. cantiknya shawl tu...

    rasanya ni first time tgk corak mcm tu..

    boleh pergi jauh tu dgn corak trsendiri.. :)

    :) semoga maju jaya kak mek.. :)

    ReplyDelete
  4. wahhh..cantik2 lah sis..shawl ni.. corak nya unik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa atie :) unik sbb hand made :) jom la order :)

      Delete
  5. beli shawl percuma handbag ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkkk.. Belum msuk hrga beg :) insyaAllah lain kali kita buat cm tu pulak

      Delete
  6. Cantik Mek shawl nya tu
    Kalau dpt dgn handbag lagi cantik kannn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa cntik kk noor :) meh beli meh.

      Nnt next pulak kita buat skali dgn beg :)

      Delete
  7. nak gi beli direct dgn dia la sbb boleh tgok n pege sendiri shawl tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Breh tkdp mslah abam kie. Emel ko mek deh nnt kito jupo mano mano :)

      Delete
  8. Replies
    1. Aa tantek and unik :) meh beli dengan mek :)

      Delete
  9. Mek , cantik lah shawl nie . Suka yang peach purple tue !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul. Mek pun suka colour tu ! Sweet je warna dia :) meh order dengan mek :)

      Delete
  10. cntik nee..sygnya kite x pakai shawl..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knp tk pkai dik? Cntik pkai shawl. Tk yah belit susah susah. Belit cam umi nazeera dlm patah sebelah sayap pun ok dah :)

      Delete
  11. Reti pakai yg instant je dan yg sauk2 je..anyway color n design shawl ni mmg cun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Tk pe :) tp mmg mek pun rse shawl ni cntik bkn sbb mek jual

      Delete
  12. cantiknyaa. semoga murah rezeki mek, tolong kawan berniaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah babe :) semoga urusan kita dprmudahkan :)

      Delete
  13. Cantikkk ... Tapi saya tak reti nak belit shawl nih ...

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Alhamdulillah. Dia nmpk lain sbb handmade :)

      Delete
  15. dah habis ke??alahai cantik2 semuanya...ada design baru tunjuk ye..mana tau time tu duit berkepuk nak juga beli..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh tutp dh diana --'

      Tkpe, klau kwn mek ade nk jual, nnt mek bgtahu ye :)

      Delete
  16. kak mek, bila nk bt entry baruuuu, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah esok dik :) sikit je lg nk tulis :)

      Delete
  17. kalau buat handmade jimat.. and ad kesenian tersendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Cntik sbb dia buat snditi kan? Kwn mek punya ni..

      Delete
  18. menarik..khas untuk perempuan (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk lelaki pn bleh, beli kat wife, ank, ataupun mak ataupun kwn :)

      Delete
  19. Mek, hihihi kenapa mek tak suka scrollbar comment? minta pandangan....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah dik nk kne skrol skrol nk komen. Trkomen pnjg butang publish pulak kat bwh --'

      Delete
  20. Senang bentuk x, cikna biasa pakai bawal je sbb cikna xreti/xbiasa pki skaf,huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sng cikna :) tk pyh iron. Tdung yg mek pegi taman saujana tu tdung ny kalorsuri ni :)

      Delete
  21. cantik cantik shawl tu.. Moga murah rezeki la :D

    ReplyDelete
  22. Cantik2 shawl tu.bagus tolong kwn jual.

    ReplyDelete