September Photo a Day - Day 1

salam alaikum...

Allahu, lame jugak lerr mek tinggal blog ni tanpa berupdate. Ade yang rindu ke? Rasenya dah terubat rindu dengan droping comment dekat blog masing masing kan. Alhamdulillah, masih lagi istiqamah 😊 Biasa la ayat kene power, dah September ni.

Berbalik pada subject mek kat atas tu, tetiba nak buat challenge untuk diri sendiri sebab dah lame sangat menyepi dalam blog. Sebulan update 4entry je. Kering benor ideanya. Tambah pulak mek bukan la sibuk dengan tugas pejabat, rumah atau tugas lain lain tapi entah. Idea ade pastuh dah goreng goreng, tetiba hangit. Jadi delete balik 😩 Guna api besau sangat kot.

So, tanpa berlengah, mek nak show kat korang cabaran cabaran sepanjang september ini untuk mek update !




Mampu ke idok ni oii? Wish me luck. Ok, dengan lafaz bismillah sebaik baik ayat pembuka, mek dengan ini nak update pasal art !

Art ni boleh jadi lukisan, boleh jadi seni tarian, dan lain lain lerr. Yang menari tu lame dah mek tak buat. Lagi lagi semenjak ade spouse ni, lagi la tak menjadi nak menari 😔 Biasa menari senamrobik. Dulu tak de zumba bagai lagi. Citer pasal zumba, mek teringin nak ikut class zumba tapi mase tak de so tak boleh lagi. Mungkin kalau anak mek dah masuk 3tahun, mek angkut la dia orang sekali pegi zumba dengan mek. Macam mummy buat dengan mek dulu. 3tahun dah angkut pegi senamrobik. 

Mane lukisannya mek?


Okei, itu je art mek. Hakikat yang kita semua kena terima :)

Sekian..




23 comments

  1. Replies
    1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. Ringkas lukisannya tapi cute... hihi semoga Mek berjaya untuk update entri...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hahah ! comel ke benda gitu reen. tak de seni cam ni la melukis :)

      Delete
  4. Nice art... Ada makna tersirat barangkali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut lukisan cam muka pasrah, ade kaitan brangkali :)

      Delete
  5. Replies
    1. mih mih. kembang kelopak idong mek kejap. tu pun tiru google --'

      Delete
  6. hmmm... ni mek lukis ka. boleh pi jauh ni. hehehe

    sbnrnya ssh jugak nk lukis org lidi tu. dok try. xjd nk bahan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek nmpk ksungguhan kau tu mi. thx ye mi :) mek doakan kau dpt jd pelukis cam mek suatu hr nnt :)

      Delete
  7. Replies
    1. Yeke. Ke tulisan je kreatif. Hihi. Btw thaanks 😊

      Delete
  8. Replies
    1. Itu mek nk lukis tu pnduan google tu arz. Hihi. Klau hrp idea sndiri mmg tk ke mane la lukisan mek tu 😴

      Delete
  9. Replies
    1. mek tu pun ambik dari google. kalau idea sendiri takdenya nk buat cam tu

      Delete