Menang Disney the Lion Guard by Namee Roslan

Salam alaikum...


Dah lame tunggu nak update pasal entry ni. Jadi kebetulan hadiah dah sampai so nak bagitahu lah, hihi :) *gedik*


Bulan Jun 2016 hari tu mek ade la komen dekat entry Namee Roslan.

 

Kan mek suka drop komen untuk single entry yang mek bace. So dalam entry ni Namee cerita pasal Disney The Lion Guard. Sambungan daripada cerita The Lion King dulu dulu tu. Cuma The Lion Guard ni cerita pasal anak Simba dah. 

Dulu punya suka dekat The Lion King, ade sekor kucing mek name Simba, warna oren. Tapi mati dah tak sempat besar, tak sempat nak sambung generasi --'

Jadi end of entry, Namee tanya soalan dan soalannya berbunyi :


Yang pemenang tu dia update after contest tutup dah.


Dan mek, of course la jawab soalan ni dengan tenang. Nak tengok mek jawab ape?


Yela, memang betul menangis time tengok bapak Simba tu mati sebab nak selamatkan dia. Pastuh sedih bile time ayah dia muncul dari langit bagitahu dia supaya balik ke kawasan dia balik. Kan papa mek tak de time mek budak lagi. So kiranya paham la perasaan Simba tu. 

Dan alhamdulillah, setelah menyelami sekian lame cerita ni, mek menang lah sekor anak Simba yang diberi nama Kion :)



Selamat datang Kion, sebab awak pun akan jadi kawan dengan anak saya :)

Rezeki Aimy Amani :)

Dikesempatan ni nak ucap terima kasih kat Namee sebab pilih mek untuk menang Kion. Team Nuffnang, thanks jugak sebab sudi pos Kion dekat mek specially YY yang sudi la nak layan emel mek sebab sebenarnya kena fetch Kion ni di pejabat tapi atas faktor jauh, mek mintak YY poskan aje. Jasa mu dikenang :)

Sekian...



45 comments

  1. Replies
    1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. Replies
    1. aa alhamdulillahhh selamat smpai si Kion ni :)

      Delete
  3. ish ish ish comelnya..huhu
    bertuah mek.

    ReplyDelete
  4. tahniah, kalu ikutkan mmg suruh pos je..
    tapi sbb dekat, menapak tu yg malas
    huawaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. aa, pos je la sng tunggu kat rumah / ofis :)

      Delete
  5. Tahniah mek, comey plak Kion tue.. =)

    ReplyDelete
  6. Comelnyaaaaaaaaa...! Tahniah mek.. Alhamdulillah rezeki mek. Hihihi tengok Kion.. Buat reen tersenyum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa alhamdulillahhh. Rezeki amani. Boleh la dia gentel ekor kion sblom tido. Hahaa

      Delete
  7. comelnya. tahniah Mek. rezeki Aimy.

    psstt dah scan ke belum?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx babe.

      Dh scan tp bby gerak bnyk dktor xleh nk tgk. InsyaAllah bln 10 pulak scan :)

      Delete
  8. Alhamdulillah rezeki kan ,,tahniah mek

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, slamat pagi Mek, awak di tag tau..

    http://starlavenderluna.blogspot.com/2016/09/october-bloglist-segment-by-fatinamdzfr.html

    Trima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah mek join ye kak kin :) thx tag mek :)

      Delete
  10. Replies
    1. Thx kak yan :) aa natey lion ni comel pulak bile jd patung :)

      Delete
  11. Tahniah Mek
    Salute kaknoor dgn Mek sbb rajin sngt drop komen
    Kaknoor rasanya tk mampu nk huat mcm Mek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx kk noor :)

      Mek sdaya upaya skong writing orang :)

      Delete
  12. comelnya!! tahniah kak! ok x prnh tgk cite nie =.= ..haha

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah rezeki,tahniah mek..comel patung tu..

    ReplyDelete
  14. Mek..

    Siqah ada tag mek untuk join satu segmen. Kalau ada masa joinlah ye :)

    http://www.siqahiqa.com/2016/10/october-bloglist-segmen-by-fatinamdzfr.html?m=1

    ReplyDelete
  15. wah !! comel !!! hee~ tahniah tau !!

    ReplyDelete
  16. Waaaa~ , comelnyaaaaaa~ Kion . Congratz , Mek . =D

    ReplyDelete
  17. Tahniah Mek! (Kalau dekat saya peluk2 Mek..)
    Bukan senang menang hadiah dari blogger fofular mcm Namee tu..

    Comel patung Kion.. Alahai bertuah badan..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah & Tahniah Mek ... Rajin sungguh Mek nie ... Kekalkan momentum tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks hani :) insyaAllah mek akan kekalkan momentom tu :)

      Delete