Safi - Pelembab Muka Awesome!

Salam alaikum..

So, apa khabar semua? Dah masuk June dah kita. About halfway already for 2016.

Ni kira product review jugak lerr ye.

*Semua produk yang mek review adalah dari personal mek, bukan paid review. Thanks.

Mek mula kenal moisturiser ni when I was 20. Sebenarnya terbeli moisturiser ni. Bukan nak sangat pakai. Yela, benda murah kot. Bawah RM 10 je. Apa kau expect dari moisturiser dengan harga serendah ini? Mesti moisturiser yang hanya lembabkan kulit time apply sahaja. Around 10min, hilanggg. Itu yang mek pikir time beli.

But I was too wrong..

Untuk buat review ni, mek bukan beli satu je yekk. Dah masuk 10 bekas dah mek beli dan guna. Dari bekas lama sampai la dah tukar packaging. Dari ingredient gamat semata mata hingga lah dah tambah habatul sauda dah sekarang ni. Tapi sayang, bekas yang baru je baru start kumpul. Bekas lama semua buang. Bekas lama dah guna 4 bekas dah kot. Nampak sangat packaging baru ni menambat hati *wink*

Time pregnant dulu, kaki mek pecah pecah. wuuu, kesian dekat kaki. Padahal kaki tu aset mek. Pecah tu tak de la sampai dah jadi hitam. Nasib baik sempat sedar awal yang kaki dah merekah. Boleh perasan merekah tu lepas bergesel dengan kaki sendiri rase cam menggerutu. ALAMAK! Lepas tu gigih letak moituriser ni dekat kaki pulak. Lantak la dia tulis untuk kegunaan muka pun, aku ape peduli. Huh. Tiap kali lepas apply moisturiser, balut kaki dengan stokin. Tetiba time pregnant jadi alim pulakk. Tapi ye, memang moisturiser tu buat kaki mek kembali pulih. Dah jadi macam sedia kala. Dah kembali ke zaman kegemilangannya balik. Rase syukur sangat sebab husband mek selalu pesan, kaki jaga baik baik. Kalau dah pecah, tak lawa dah. Dah jadi macam orang tua pulak.

Itu minion dia la..

Hah, minion?

ok ok, OPINION dia *puffff*

Lepas beranak pulak tangan mek pulak yang pecah-pecah. Dekat jari terutamanya. Mungkin sebab mek basuh baju Aimy kot. Jadi sabun tu direct kena tangan. Nampak sangat selalu basuh guna washing machine je. Sehinggalah masuk duty balik yakni masuk office la. Still pecah-pecah eventhough dah tak basuh baju manually. Lagi sekali cari this moisturiser untuk hilangkan that pecah-pecah. 

Alhamdulillah dengan this pelembab memang tangan, kaki and muka jadi okei! 

So untuk itu,


Dekat office MUST have ini pelembab. Kenapa kena ade pulak mek? Sebab, dekat office ni duk bawah aircond. Kulit lagiii cepat nak kering. So cara apply senang saja, lepas pegi toilet or wash hand, apply saja this moisturiser. Bia kulit kita lembab balik. Lepas tu rasa segar nak buat keje, nak menaip dan pegang pen dan pakai heels :)

Office je ke mek?

Takkkk..


Rumah also MUST have this pelembab. Kenapa? Sebab dekat rumah, membohong kalau dalam sehari tak basuh pinggan mangkuk walaupun tak basuh periuk belanga bagai, kan? Lepas guna pencuci pinggan, tak rase ke tangan tu kering? Dah tu, apply la this pelembab dengan happy. Pasti uols akan happy dengan resultnya :) Dan tak lupa jugak, after shower, apply la this too. Lepas mandi pun kulit kering jugak ollss walaupun PH sabun tu at middle (5).

Jadi, ade reason lagi tak malas nak apply moisturiser?

In next entry (InsyaAllah) mek akan review apa akan terjadi dengan bekas-bekas pelembab ini. So, stay tuned :)

Sekian..

12 comments

  1. Oooo ayunie, safi ada pelembap untuk tangan dan kaki ke? Siqah ingatkan untuk muka je. Hihi. Nampak sangat tak pernah pergi membelek apa yang ada di pasaran. Boleh siqah cuba, ada masalah dgn kulit kaki merekah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Siqah :) pelembab muka tp yuni tepek dekat kaki and tangan tapi jadii weiii. sbb tu terus beli dan beli hahahha

      Delete
    2. lahh yeke.. ingatkan memang pelembap tuk kaki dan tangan. sesuai pulak ye dengan yuni. hihihi

      Delete
    3. alhamdulillah sesuai. Try la Siqah. Murah je ni.

      Delete
  2. Hi Mek , =) .... Safi yang bekas biru nie Safi apa Mek . Moisturizer muka pun boleh diguna pakai untuk kaki dan tangan ye . Bagus nie . Boleh beli dan try . Sebab nadia memang pakai Safi . Tapi Safi Rania Gold tue . Pakai pun untuk muka je . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadia.. Safi yang biasa. Safi dulu2. hahaha. Tp sies weiii pelembab ni jadi kat tangan n kaki. kat muka pun tepek gak. sejukk :)

      Delete
    2. Ok boleh cari dan beli nie ... Tq Mek

      Delete
    3. No doubt tau pelembab ni 😄 nnt try eyh

      Delete
  3. eh eh..kebetulan plak..pelembp muka tu la yg sy guna skrg..even kekadng je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok pelembab ni. akak memang slalu apply. ok la jugak kulit tu :)

      Delete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete