Starship at SCIPP

Salam alaikum..

Its been while i didnt post anything in my blog. So here another story to be told.

Biasalah, dalam confinement period, mestilah kawan, saudara mara and ofismate datang kunjung mengunjung. Menjenguk ibu berpantang dan new baby. Kan..

Mek pun same, terima kunjungan macam tu jugak. Yang seronok, kalau kawan dah lame tak jumpa then dapat jumpa. Kalau selama ni busy je memanjang, sekarang dah ada reason nak jumpa. Macam mek la, kalau dah start keja balik, mane nak ada masa nak pegi rumah kawan hujung minggu. Tak de masenya. Kecuali dengar kawan tak sehat ke, jemputan kenduri ke, baru la spend time nak pegi. Kan..

Sekarang, lepas dah alami sendiri confinement period, baru faham why orang sakit or orang buat kenduri ni, kalau dah dia jemput kita pegi, tapi kita tak pegi, akan terasa. Sebab berharap. Sebab dia ajak sebab dia nak jumpa. Kalau tak, tak ada maknenya kau nak pegi sesaje. Ok, baru paham. 

Everytime kalau kawan or relative call mek, tanya ada kat rumah ke tak, mesti dalam hati ni berbunga. Waaa! Rase yeay! Ada orang nak datang melawat. Boleh la borak2. Gelak2. Tu je sebenarnya. Cer kalau dah keja, ade tak nak buat macam tu? Dengan ofismate depan meja boleh la. Kan..


To my dearest friends, tiela, suming and tiwa - thanks ye datang. Kalau tak kerana aku berpantang, kita tak ade mase nak jumpa. Walaupun dalam state yang same.  Dah datang, banyak jugak cerita yang lambat update. Tehee..


To my dearest friend jugak, sara and nyna - korang lagi la, ade keje pun sanggup datang. Thanks for making time for me. Walaupun mase skolah tak rapat sangat, tapi its not a barrier untuk kita rapat kan. 

So, korang kalau kawan jemput datang rumah tu, try to make time for your friend. Bukan dia nak mintak duit pun. Dia nak bonding time je. Kan..

Sekian..




3 comments

  1. bestnya jumpa kwn chit chat

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete