Fair and Lovely Multivitamin

Salam alaikum..

Fair and Lovely - bukan sekadar krim biasa, ia ibarat rawatan laser. 

Urmm.. Betol ke? Since the day mek tengok iklan tu kat tv, mek wondering nak percaya ke tak. Bagi mek, kalau krim tu boleh kalahkan krim yang mahal, so tak de la orang kena habiskan duit untuk jaga kulit wajah dia orang. Tak gitu?

So, its been years and months that been through. Satu hari, laki mek pergi 7E nak cari majalah Pa n Ma. Tapi time tu keluaran baru tak de kluar lagi. Jadi dia decide beli majalah Remaja. Dia tertarik dengan free gift Fair and Lovely. Yeke? Sebab time tu cover girl Zahirah Mcwilson. Laki mek suka jugak artis tu. Tapi tak pe la. Yang untung nye mek sebab dapat that trial pack of Fair and Lovely Multivitamin. 


Dia bagi trial pack untuk cream and pencuci muka sekali. 

Jadi mek pun apply la this cream. Sbelum ni mek hanya apply pelembab muka je sebelum pakai cc cream. Takot jugak sebenarnya nak pakai benda yang kita tak biasa pakai ni. Takot muka tak sesuai, elok2 tak de ape2 tiba2 boleh jadi pimple and so on yang berkaitan. Tapi sebab nak try jugak, jadi try la kat muka sendiri. 

For a month mek apply cream ni. Alhamdulillah ianya suit dengan mek. So far tak de masalah yang timbul. Semuanya ok je. Kulit muka mek jenia kering. Jadi memang kena apply pelembab before pakai any foundation and powder. Kalau tak, nampak veryyyy dry. Semenjak mek amalkan benda ni, mek rase bila dah siap make up tu, make up lebih tampak real, soft blend, and tak mudah untuk hilang kalau sweating. 

Ade jugak yang mek baca dari blogger lain, yang dah try and give review bout this cream, some kata ok, some kata tak. Tapi sebab kulit kita lain2. Jadi kita tak leh nak judge benda tu tak elok. Cuma kalau nak pandangan, ye silakan untuk google bout this review. 

Untuk mek, benda ni boleh di applykan kalau kulit korang jenis :

1. Tak bermasalah sangat
2. Dry skin

Kalau ada pimple, mek tak recommend korang untuk apply this cream. Sebab dia tak de specific ingredient untuk hilangkan pimple. Yang nak kulit putih gebus pun tak recommended untuk cream ni. Dia bukan la untuk putih sangat. Baik korang consume aura white or seangkatan dengannya if nak gebus. 

Jadi..


Mek akan teruskan langkah mek untuk guna this cream. 

Lain kali mek upload sekali gambar mek yang dah siap di make up guna benda ni ye. 

Sekian..





4 comments

  1. x prnh try ..tp gerenti x sesuai nie..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa ade orang tak sesuai dik. akan naseb baik sesuai :)

      Delete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete