Bertandang @ Selamat Menjalani Kehidupan Berkeluarga

Salam uolss..

Dah selamat berpengantin baru di rumah sendiri, moh la kita bertandang pulak. 

Mek punya majlis bertandang selang 2hari je. Rumah kami dekat. 40min perjalanan. Jadi, lepas hari kenduri rumah mek, husband dah pun balik rumah dia untuk last preparation. Tengok orang pasang khemah and persiapan bilik.

Bertandang ni biasanya bawak balik rumah mak mertua. Tapi mek punya cerita bawak balik rumah sendiri dah. Husband mek decide nak bertandang dekat rumah dia sendiri jugak. Kira bertandang tu, dah kat rumah kami. 


Maaf la ye. Time kawen, tak pakai telipon ni. Jadi gambar dalam phone lama. Tak transfer. Ini je yang ade untuk tatapan semua. Tu masa makan beradab la. Pilihan warna untuk bertandang - purple gold. Jadi kain lace pun dilapik dengan sulaman gold. Sebenarnya ramai orang takot nak ambik warna dark purple sebab nampak gelap dalam pic. Sebab tu ramai pengantin ambik warna pastel. Tapi sebenarnya, kombinasi warna dark dengan gold/silver akan nampak menyerlah dalam gambar. Itu pengalaman mek la. 

Gambar no dua tu pulak, mek punya cousins. Yang banyak memberi nasihat rumah tangga. Keh keh keh. Walaupun secoet je nampak muka korang, tak apela. At least ada dalam kenangan. Tehee..

Time bertandang ni tak bawak hantaran dah. Cuma orang kelantan biasa bagi 3bekas untuk besan. Macam bagi kain ke, manisan ke. Apa2 je la. Asalkan balik tu tak tangan kosong. 

Tu la cerita bertandang mek. Dengan berakhirnya majlis bertandang, maka habis lah majlis formal untuk kami. 

Sekian..




3 comments

  1. wahh slmt pngntin bru !haha

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete