Persepsi Hari Cuti

assalamualaikum readers..

selamat hujung minggu korang! buat ape je weekend? stay at home @ keluar pi jalan2?
entry kali ni yuni nak lontarkan my persepsi apabila cuti hujung minggu :)

here we go..

so, cuti hujung minggu ni kadang 2 hari dan kekadang ada jugak orang yang cuti hujung minggu dia 1 hari sahaja (eyh,yuni la teww) . hujung minggu bagi yuni adalah hari yang dinanti2kan setiap minggu. sebab? sebab i had put the activities for the entire day! common, satu hari je kot. mesti lah excited nak jalani hari tersebut. bagi yuni, hari cuti bukanlah hari yang dihabiskan waktunya di rumah dengan TIDUR. ok, some might say that hari cuti ni la kita nak rehat puas2. nak kemas rumah ataupun nak masak ataupun nk laundry and whatsoever! readers, if you dah jadi suri rumah, for sure benda tu dah di setkan timenya tapi elakkan benda tu di buat pada weekend. ok, basuh baju contohnya boleh di buat pada hari khamis lepas korang balik kerja. lepas basuh, sidai terus. jumaat nanti malam dah boleh lipat siap2. masak pulak, mesti la hari2 lepas balik kerja dah kena masak. nak try lauk special? jangan jadikan itu sebagai satu alasan untuk tidak keluar pada hujung minggu! now kemas rumah pulak, kemas rumah berape minit sangat? kalau dah ambik masa berjam2 its mean that korang ni jenis balik kerja/kelas then main letak je la baju dekat memane, kan? tak mau la cam tu. try la kemas dari awal lagi. bilik pun xserabut dan of course sedap mata memandang lepas seharian penat kerja / study :)

kait buah manggis - makan ramai2 dan habiskan kat situ terus

pegi pertunjukan apa2 walaupun takde kaitan  - gain knowledge

setiap perlawanan! ye, setiap perlawanan, mesti hadirkan diri

mind relaxing. sambil tu makan ikan celup tepung, udang celup tepung, dan segala yang dicelup dengan tepung :)


weekend adalah hari anda pampered-kan diri anda. pergi mane2. tak perlu shopping if tak de duit. pergi la bersantai kat mane2. have a picnic with teman2 anda. melawat keluarga ke atau apa2 je la selain daripada duduk rumah. take your time to see the world. take your time to know what is going on around you :)

selamat hujung minggu uuoolls ;)

2 comments

  1. betul3!.rehatkan diri dgn menikmati keadaan sekeliling

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete