Nasi Goreng Sri Lemal di Restoren Sri Lemal, Pasir Mas Kelantan

Assalamulaikum sahabat blogger !

Sorry, entry kali ni mungkin buat korang terliur atau mungkin tak terliur langsung J Mek sekadar nak kongsi tempat yang korang should try if datang ke Pasir Mas, Kelantan. Penafian : Mek tak dapat royalty pun untuk review ni J

Biasanya kalau dinner weekend mek akan makan dekat luar. Breakfast dengan lunch je biasanya mek akan masak. Tu pun sebab ada noxxa yang mempercepatkan urusan di dapur. Jadi, asyik tempat sama je makan, spouse mek pun ajak ler makan kat pekan Pasir Mas malam tu. Dia tahu restoren ni sebab that day masuk paper review pasal kedai ni. So, moh kite tgk menu yang mek order :


Nasi Goreng Sri Lemal. Comes with Udang Galah (kot) di goring garing bersama pes turun temurun, daging ala black paper dan nasi goreng secukup rasa

This is Walla ! Memang sedap dan kenyang. Memang meet expectation udang dan nasi goreng dia tu. Okei tak nak cite panjang, price dia pun takde la mahal melambung : RM 34+ untuk dua orang makan bersama air. Mungkin this nasi dalam range RM12 sepinggan. Korang jangan risau, masakan panas yang lain pun ada jugak if tak nak makan udang (untuk yang allergic seafood) J


Aimy Amani yang juga turut try this nasi goreng J

Korang kalau datang Pasir Mas jangan lupa singgah sini ye. Kedainya berlokasi dihadapan Pejabat Pendaftaran Daerah Pasir Mas. Nanti korang google je Restoren Sri Lemal, keluar ler maps menuju ke hati udang galah tersebut J

Nanti tolong suggest tempat makan di daerah korang pulak, mane tahu mek sampai sane boleh singgah J Share dekat komen ye.


Sekian…


15 comments

  1. haish... sedapnya bila tengok nasi goreng ni... akak belum makan nasi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. sedap kak. kalau tak nak mkn kat kedai, boleh je tiru menu dia ni buat kat rumah :)

      Delete
  2. Replies
    1. oo yeke. kalau kat ganu Tenang Seafood tu lebih kurang cam ni gak tak?

      Delete
  3. malas baca.. tengok gambo jerk sbb jauh.. huh.. sedap wehhh.. adeyyyy laaaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt datang sini boleh try makan. mek tlg bawa lea :) janji roger je

      Delete
  4. wuuu.. ni nanti kalau orang tanya tempat makan mana yang sedap kat kelantan, bolehlaa cadang tempat ni. tiadalah terkapai-kapai buntu nak jawab apa. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessa, nnt bleh je msukkan kedai ni dalam list. memang recommended.

      Delete
  5. Menarik juga tu... Teman jarang lalu kat area Pasir Mas nie... Selalu area KB jerk... Apa pun, terima kasih atas perkongsian nie... Kalau ada rezeki nanti, boleh la singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beres, kalau datang nnt jgn lupa bgtahu

      Delete
  6. Lapar la plak bila tengok nasi goreng nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak kin. mek pun. jom try kalau datang kelantan

      Delete
  7. Kalau sampai kelantan, bolehlah singgah.. Harga dan hidangan sangat berbaloi..

    ReplyDelete