Ammar Amzar Belajar Untuk Duduk

Assalamulaikum sahabat blogger !

Entry untuk kenangan dan pembacaan di hari tua serta berkongsi pengalaman perasaan dengan para readers J

Dear Ammar Amzar,

29 Sept. 2017 on Friday, Papa dan kakak takde kat rumah sebab pergi sembahyang Jumaat. Adik duduk dengan mummy kat rumah. After zuhr prayer, macam biasa la mummy akan touch muka mummy plus hari tu kita nak keluar pergi Kota Bharu so mummy siap awal-awal. Tengah syok mummy duk tenyeh bedak kat muka, tetiba adik duduk !



Ammar Amzar, 6months plus

Alhamdulillah, anak mummy dah boleh duduk. Adik nak tunggu mummy cuti ye nak tunjuk adik boleh duduk? Nak mummy jadi orang pertama yang tengok adik duduk ye? Terima kasih Allah sebab bagi peluang macam ni untuk mummy rasa. Biarlah muka kena make up lagi sekali sebab dah basah dengan air mata, mummy rela..

Kalau korang yang duduk duapuluhempatjam dengan anak pun excited tengok anak terbaring terduduk tergolek, apatah lagi mek yang hanya berapa jam je sehari dapat duduk dengan anak. Kasi can ok? J


Apa perasaan korang time anak dapat buat sesuatu depan korang? Korang menangis ke tak? Nanti cite kat komen eyh J


Sekian…


21 comments

  1. wahhh pengalaman bermakna tu mek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amat bermakna cik ash :) memang menangis peluk anak sebab dapat tgk sendiri moment tu !

      Delete
  2. Alhamdulillah...tunggu maknya cuti dulu eh. Syukur ya, Mek. Memang nangis sungguh ya Mek? Alahai Bash memang excited bila anak dapat achieve apa2 tapi erk tak pernah sampai menangis lagi.. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. tk leh tahan betul prasaan ni. terus ambik peluk ank. rase bhgia je bila ank dapat sesuatu depan mata kita :)

      Delete
  3. omeynyaaaa diaaaa. geram auntyy! hehe

    ReplyDelete
  4. hi.. jom join Giveaway.. ada banyak hadiah menarik :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  5. comey sangat2 amzar. tak sabar nk tgk dia berjlan lak nti kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiih. thanks auntie. memang mek tk sabar nk tgk dia jalan pulak :)

      Delete
  6. alololo comeynya dia. semoga membesar dengan sihat ya. 😍

    ReplyDelete
  7. Terasa cepat je membesar kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap je dah pndai duduk. skang tgh struggle nak merangkak plak :)

      Delete
  8. comelnya amzar... sukalah mommy tgk perkembangan amzar ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah. diberi kesempatan :) suka sangat sheila dapat tgk depan mata sendiri

      Delete
  9. Saat melihat perkembangan anak memang mampu membuat kita sebagai mak menangis terharu.. Tambah-tambah kita hanya dapat bersama anak-anak pada waktu yang terhad..

    ReplyDelete