Aiskrim Viral ala B.Robin Depan Pasar Siti Khadijah, Kelantan

Assalamulaikum sahabat blogger !

Dekat dengan office mek baru-baru ni (maksudnya dalam 3 minggu ini) kecoh dalam ig kawan mek cakap ada aiskrim viral dekat-dekat sini. Untuk yang tak tahu, office mek berhadapan dengan Pasar Siti Khadijah Kota Bharu. Bila orang tanya mek pasal aiskrim viral ni, mek jawab tak tahu sebab mek tak pernah nampak ada orang jual aiskrim kat area ni.

Tapi nak dijadikan story, masa lunch dengan kawan mek, kita orang lalu ler depan kedai aiskrim tu. And kawan mek pun bagitahu yang sini la tempat aiskrim viral tu. Dekat benau je dik J Mek is hantu aiskrim. Dalam pantang iklan aiskrim milo pun mek sanggup langgar pantang. Kalau pergi kenduri sekalipun kalau ada van aiskrim tu, itu tempat pertama mek tuju, bukan nasi ye J

So jom tengok cam mana rupa aiskrim viral tu :


RM 5.90. Sekali pandang macam BR J

Taste dia memang sedap. Aiskrim yang dia guna memang berkualiti tinggi. Topping pun berkualiti jugak macam kitkat and ape benda lagi tapi mek sure benda tu bukan yang cekai. Wafer yang dia buat boleh pilih perisa apa either chocolate, red velvet or original. Memang superb ! Dan makan aiskrim ni memang kenyang weih. Mungkin sebab ada wafer J


Muka-muka yang tahu tentang berita viral kecuali yang depan tu, noob skit J


Tempat korang sekarang ada makanan yang viral tak? Kalau ada boleh share dekat komen.


Sekian…


24 comments

  1. Replies
    1. sedap rabia. kalau datang kelantan, boleh try :)

      Delete
  2. macam murah je dengan apa yang ada dalam eskrim tu..kalau gi kelate boleh try ni!

    ReplyDelete
  3. Macam-macam ada dalam tu Mek.. sedapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa. mcm mcm ade. bila tgk post ni rase nk mkn aiskrim plak tetiba

      Delete
  4. Replies
    1. yessa. nnt bleh cuba. memang recommended

      Delete
  5. wow... menarik aiskrim pun.. panas2 mmg best la mek... muka yg tak tahu kes viral tu cun la... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sheila. memang best ler makan time panas gini. hahaha. muka noob

      Delete
  6. Sedapnya.. nak makan aiskrim..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. aa,memang meriah. memang kenyang ler makan aiskrim ni and berbaloi dengan price yang dia bagi :)

      Delete
  8. Belah mano tu mek? X rajin tahu punnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. alek blakang the store. sisi pasar siti khadijah. hmm. nnt la mek share location kalu nk g :)

      Delete
  9. Meriah sungguh aiskrim itu Mek!!!
    Terliur dibuatnya.. Lately cuaca panas dapat pekena aiskrim alangkah best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul LZ. meriah sangat and memang puas hati bile makan. sakng kelantan dah masuk musim hujan dah.

      Delete
  10. Salam singgah. Awak dijemput join GA saya! Banyak hadiah nak bagi ni ;)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo thanks julia :) insyaAllah mek akan join GA awk untuk support sesame blogger :) thanks ye sudi jemput.

      Delete