Pesta Thai Negeri Kelantan Ogos 2017

Assalamulaikum sahabat blogger !

Dah lame mek tak pergi event semenjak beranakkan Amzar. Faham faham je la ada anak kecik (baby) plus toddler, perghhh kena fikir banyak kali jugak if nak keluar. Sebab tu kalau dinner memang beli bungkus je. Bukan tak kuasa nak layan anak, tapi kesian dengan diaorang. Dah kita makan dia tak selesa, si Amzar kadang nak menyusu nak tido. Kalau Amani pulak nk main cara dia – baca buku didi, naik kereta, sepahkan satu bakul soft toy *sigh*

Tapi weekend ni mek attend jugak sebab mek rasa ok kot kalau pergi petang, santai santai. Kiranya pergi range masa anak dah rechargeable J Idok lerr diaorang tak selesa, kan?

Pesta Makanan Thai di Kelantan tak asing pun. Setiap tahun memang ada fest ni. And memang setiap tahun mek attend J Mana boleh lepaskan fest makanan yang almost sedap sampai teringat ! Untuk tahun ni Fest Makanan Thai diadakan di Dataran Stadium Muhammad IV. So memang spaces compare dengan tahun lepas yang diadakan di dataran Masjid Muhammadi (kalau tak silap).

Ni moments yang mek sempat ambik :








  
Tak banyak mek sempat rakam gambor, sebab Amzar tidur. Susah ler nak pegang phone untuk snap pic. Overall memang tahun ni better daripada tahun lepas. Dari segi space, susun atur, parking dan juga makanan yang disediakan – pelbagai dan ofcourse almost semuanya sedap.

Tempat korang ada tak fest macam ni? Jangan segan share dekat komen J


Sekian…


IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.


Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J

8 comments

  1. Replies
    1. btol tu lan.. bnyk yg sedap and memang puaih hati rase semuanya :)

      Delete
  2. e'in penah pegi pesta makanan thai kat jb yang lepas nie.. tapi mengecewakan sikit.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa e'in? tak kena dengan selera ke?

      Delete
  3. konfem2 byk makanan nih kan? xsempat g pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bnyk giler booth makanan ! eyh, husna duk kelantan ke? kat mane?

      Delete
  4. Baru ni ada jugak mek buat dekat sini tapi tak sempat pergi pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugiii. best jugak makanan dia orang. tp tak tahu la kena ke tak dengan selera belah sane. kalau kelantan memang dah macam nak sama rase dengan dia orang :)

      Delete