Tempat Dating Pertama

Salam alaikum...


Sebab mek dah macam lemau sangat dengan blog tapi sehabis baik mencuba untuk update, maka nak cerita dekat korang la berkenaan gambar di bawah 😝


Kedai makan 🌹


Disebabkan time kita orang jumpa tu masing masing dah ada pasangan (hati tak teguh), nak kata officially dating tu idok ler. Tapi boleh dikatakan sebagai tempat pertama yang kita orang duduk, berborak, makan.

Seingat mek la, spouse order nasi goreng tomyam dengan air sirap bandung tiga layer. Mek pulak makan ape je. Lupa. Ke tak makan, minum je. Sebab dah kenyang. Bukan sebab tak keruan atau hati kencang ok ! Takde feeling macam dating pun 😅

Waktu dating tu lepas dia balik kerja. Gigih jugak la datang tempat mek sebab nak jumpa. Mungkin dia suka dengar mek cakap kot. Mek kan talkactive . Tapi sekarang rasenya dia lali kot dengan ayat-ayat manis mek ❤️ Dulu perghhhhh, asyik bagi kata kata semangat je. Sudahnya terpaut. Nasib baik terpaut pada dahan yang kukuh. Kalau yang rapuh, tinggal kenangan 😂

Time dating tu rasenya bawak sorang kawan mek buat teman. Kalau tak silap mek la. Tak nak bagi rase janggal sangat. Kalau duk berdua kang tak tahu pulak nak bukak topik ape. Ni kawan ada boleh la tolong open issue untuk dibincangkan / diborakkan.

Tu je la yang mek ingat. Takde yang lucu / aneh pun semasa dating kali pertama. Biasa je. Lepas dating pertama tu mungkin la banyak drama 🤣

Korang mesti pernah lalui jugakkan? Nanti share dekat komen ye 😜


Sekian...

13 comments

  1. Ana "dating" dekat opis je. Sebab jumpa dekat sana. Hehe

    ReplyDelete
  2. bagusla mek masih ingat... akak n hband mmg x ingat la... kdg2 anniversary day pun kami lupa... n xpernah sambut... hukhuk

    ReplyDelete
  3. Hahaha tak sangka start dari takde feeling dah kawen akhirnya..Semoga berbahagia selalu kak mek :D

    ReplyDelete
  4. First dating kat bukit Expo konvo UPM..haha..singgah sini :)

    ReplyDelete
  5. First met dia di tempat kerja. Kononnya nak tumpang belajar (untuk interview) sebab dia kerja di universiti. There was a study hall yang terpencil, so seronok study di sana. Lepas study, dia ajak keluar jenjalan dan dinner di IOI Mall.

    ReplyDelete
  6. tak penah ada boyfriend. so memang takde apa lah kowt. maybe kena ingat time first time jumpa crush time kolej2 dulu. hihi

    ReplyDelete
  7. Lupa dah... rasanya first date dengan encik suami dekat Muzium... tengok teater hantu... hahahaha 😂😂😂

    ReplyDelete
  8. Tak jumpa lagi mek orangnya, macam mana nak ada tempat dating. Hahahah!

    ReplyDelete
  9. Kt kedai mkn jugak asenya.tibe2 lupa kt mne.huhu.

    ReplyDelete
  10. If you’re going to strap on the same fake watchesevery day, it needs to look good with both your Tuesday suit and your Sunday t-shirt, but you don’t want it to be boring. You don’t have to spend five figures to get a great breitling replica.Theklockor kopior Globemaster ($120) handles all situations effortlessly and is packed with technology like a totally anti-magnetic movement and a more accurate and durable co-axial escapement,you’ll notice the seconds hand seems to tick like on a quartz
    rolex replica, but this rolex replicais because of a special gear-and-spring system inside that gives it the so-called “deadbeat seconds” for more precise timekeeping.As the brand’s iconic omega repliqueindividual product, admirable adroitness and absolute kelly 35cm demonstrates what both central and outside.
    Buy Cheap air max
    online.


    ReplyDelete
  11. panggil mek..teringat kampung lok hahaha

    ReplyDelete