Tempat Dating Pertama

Salam alaikum...


Sebab mek dah macam lemau sangat dengan blog tapi sehabis baik mencuba untuk update, maka nak cerita dekat korang la berkenaan gambar di bawah 😝


Kedai makan 🌹


Disebabkan time kita orang jumpa tu masing masing dah ada pasangan (hati tak teguh), nak kata officially dating tu idok ler. Tapi boleh dikatakan sebagai tempat pertama yang kita orang duduk, berborak, makan.

Seingat mek la, spouse order nasi goreng tomyam dengan air sirap bandung tiga layer. Mek pulak makan ape je. Lupa. Ke tak makan, minum je. Sebab dah kenyang. Bukan sebab tak keruan atau hati kencang ok ! Takde feeling macam dating pun 😅

Waktu dating tu lepas dia balik kerja. Gigih jugak la datang tempat mek sebab nak jumpa. Mungkin dia suka dengar mek cakap kot. Mek kan talkactive . Tapi sekarang rasenya dia lali kot dengan ayat-ayat manis mek ❤️ Dulu perghhhhh, asyik bagi kata kata semangat je. Sudahnya terpaut. Nasib baik terpaut pada dahan yang kukuh. Kalau yang rapuh, tinggal kenangan 😂

Time dating tu rasenya bawak sorang kawan mek buat teman. Kalau tak silap mek la. Tak nak bagi rase janggal sangat. Kalau duk berdua kang tak tahu pulak nak bukak topik ape. Ni kawan ada boleh la tolong open issue untuk dibincangkan / diborakkan.

Tu je la yang mek ingat. Takde yang lucu / aneh pun semasa dating kali pertama. Biasa je. Lepas dating pertama tu mungkin la banyak drama 🤣

Korang mesti pernah lalui jugakkan? Nanti share dekat komen ye 😜


Sekian...

30 comments

  1. Ana "dating" dekat opis je. Sebab jumpa dekat sana. Hehe

    ReplyDelete
  2. bagusla mek masih ingat... akak n hband mmg x ingat la... kdg2 anniversary day pun kami lupa... n xpernah sambut... hukhuk

    ReplyDelete
  3. Hahaha tak sangka start dari takde feeling dah kawen akhirnya..Semoga berbahagia selalu kak mek :D

    ReplyDelete
  4. First dating kat bukit Expo konvo UPM..haha..singgah sini :)

    ReplyDelete
  5. First met dia di tempat kerja. Kononnya nak tumpang belajar (untuk interview) sebab dia kerja di universiti. There was a study hall yang terpencil, so seronok study di sana. Lepas study, dia ajak keluar jenjalan dan dinner di IOI Mall.

    ReplyDelete
  6. tak penah ada boyfriend. so memang takde apa lah kowt. maybe kena ingat time first time jumpa crush time kolej2 dulu. hihi

    ReplyDelete
  7. Lupa dah... rasanya first date dengan encik suami dekat Muzium... tengok teater hantu... hahahaha 😂😂😂

    ReplyDelete
  8. Tak jumpa lagi mek orangnya, macam mana nak ada tempat dating. Hahahah!

    ReplyDelete
  9. Kt kedai mkn jugak asenya.tibe2 lupa kt mne.huhu.

    ReplyDelete
  10. If you’re going to strap on the same fake watchesevery day, it needs to look good with both your Tuesday suit and your Sunday t-shirt, but you don’t want it to be boring. You don’t have to spend five figures to get a great breitling replica.Theklockor kopior Globemaster ($120) handles all situations effortlessly and is packed with technology like a totally anti-magnetic movement and a more accurate and durable co-axial escapement,you’ll notice the seconds hand seems to tick like on a quartz
    rolex replica, but this rolex replicais because of a special gear-and-spring system inside that gives it the so-called “deadbeat seconds” for more precise timekeeping.As the brand’s iconic omega repliqueindividual product, admirable adroitness and absolute kelly 35cm demonstrates what both central and outside.
    Buy Cheap air max
    online.


    ReplyDelete
  11. panggil mek..teringat kampung lok hahaha

    ReplyDelete
  12. Heheheh... Biasalah tu, tempat makan eh. Tapi Mek ingat pulak apa yang dia makan... Bagus betul ni. Nostalgia sungguh 😆

    ReplyDelete
  13. Hahaha lea pun dah lupa kat mana.. Kena perah otak dulu baru leh ingat.. Tu pun kalau ingat la.. hehehe

    ReplyDelete
  14. sha datang follow sponsor ga Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals , http://shafyqahazahar.blogspot.my/

    ReplyDelete
  15. Hahahha ingat-ingat lupa la Mek, rasanya kat restoren KFC

    ReplyDelete
  16. kenangan manis ni kan hehe

    - www.maisarahsidi.com -

    ReplyDelete
  17. Asalam datang dari GA abam kie ya

    ReplyDelete
  18. tmpt dating pertama? emm dkt rumah sha kot haha..done follow awak dear

    ReplyDelete
  19. X-GF-Dalam Kelas Sekolah Menengah Cuti Sekolah
    Wife-LCCT

    Hihi...

    ReplyDelete

  20. Adakah anda bosan dengan mencari pinjaman dan gadai janji dari bank? Adakah anda telah sentiasa ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain kerana kredit buruk? Adakah anda kehilangan rumah anda kerana kekangan kewangan? Global Lenders Inc adalah di sini untuk membebaskan anda daripada hutang. Untuk pertanyaan segera, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel powerfinance7@gmail.com

    BORANG PERMOHONAN
    **********************
    1) Nama penuh: .....
    2) Seks: ........
    3) Bilangan yang diperlukan pinjaman: ...
    4) Tempoh pinjaman: ................
    5) Negara: .......
    6) Alamat rumah: ..
    7) Nombor telefon bimbit: .....
    8) Pekerjaan: ....
    9) Pendapatan Bulanan: ......
    10) Tarikh gaji: ....
    11) Tujuan pinjaman itu; ...
    12) Jika anda mendapat iklan kredit kami: ....
    13) Cara e-mail address: ........

    Menunggu jawapan segera anda.
    Semoga Allah memberkati anda.
    IBRAHIM MUSA
    Power Services Financial Pvt.
    Hubungi kami: powerfinance7@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Tempat dating pertama akak dgn hubby adalah di KL Sentral tuepun tak gie mana-mana, duduk jea kat dalam area KL sentral tue, selepas tue, setiap kali kami dating, mesti akan disertai dengan family dia.. hihi =)

    ReplyDelete
  22. TErpaut di hti yg pling dlm gitu..hehe..

    ReplyDelete
  23. Waahh! Mengimbau kenangan pertama gitewww. So sweet

    ReplyDelete
  24. ahaha tak ingat lahh mek.,,yg dapat ingat ke mampuan ku untuk control ayu ahahah

    ReplyDelete
  25. Kedai makan ye mek.. Kalau tak sembang pun tak apa sangat.. Yellah tengah makan kan..
    Sha pula dating tengok wayang citer Batman.. Pun bawa kawan juga.. Kikiki.. Buat peneman..

    ReplyDelete