KDrama : Queen of Mystery

Salam alaikum...


Kan dah bagitahu hari tu, dalam pantang ni memang layan tv aje :)


Ni another Korean Drama yang mek layan.



Lame dah tak tengok lelaki ni berlakon. Yang perempuan ni pulak last seen dalam Protect The Boss




Cite ni baru je main. Sempat lagi korang nak catch up :) Lagipun 16 episod je.
Seolok ni dah kawen and dia jadi suri rumah. Tapi dia minat cam siasat siasat kes sebab terpengaruh dengan buku penyesiatan yang dia bace. Si Wanseung tu pulak detektif. Dia tak suka orang masuk campur dalam kes yang dia handle. So, boleh agak la kan mesti ada babak yang lucu dalam cite ni ;)



Ni para pelakon untuk cite ni. Mek kenal dua orang je. Yang laki dan pompuan ;)



Takde rating lagi untuk cite ni. Baru sangat agaknya. Tapi rata rata semua macam kurang suka dengan heroin dalam cite ni. Kata mereka perempuan ni tak sesuai untuk watak ni. Bagi mek ok je :)


Ade sape yang layan jugak cite ni?


Sekian...

20 comments

  1. Hero tu pelakon stairway to heaven kan Mek? Rasanya last ana tgk drama dia masa love sad story berbelas tahun dulu.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu ana :) Yg stair way to heaven yg dia jd buta tu kan?

      Mek last tgk dia dlm Winter Sonata hahhahahaha. Teruk giler

      Delete
  2. baru perasan hero dia kwon sangwoo 😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol Tiara :)

      Still nampk mcm same je dengan dulu dulu dia berlakon :)

      Delete
  3. hakak x kenai..hukhuk..xdan nak folow citer skrg ni...almaklumlah... reote itu bukan milikku ekekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi :) Ni mesti remote kat budak yang suka bukak 611 ni.

      Tkpe kak, nnt download Astro on the go je lerr :)

      Delete
  4. Oh ok , drama nie tak pernah dgr lah . Best tak Mek ? Boleh try tgk trailer dia lah then mana tahu terjebak start tgk jugak hihi

    Nadia tgh layan drama whisper . Best jugak bagi nadia =) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa nadia 😊 Nanti tgk trailer mane tahu sangkut 😌

      Whisper tu bru tgk iklan dia tadi. Nak try tgk jugak. Boleb share nanti 👱🏻‍♀️

      Delete
  5. Uyooo mek pun layan Korea. Nani tak terjebak lagi nak layan Korea ni semua. Hahahha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la nani. Semenjak cuti pantang ni terjebak same dengan cite korea 👱🏻‍♀️
      Nak tiru lifestyle korean 😂

      Delete
  6. Replies
    1. Mek terjebak semenjak cuti pantang ni unnie 🙍🏼

      Delete
  7. Defendant drama Korea yg last sy layan. Lepastu, tak layan dah. Tapi, kalau pasal menyiasat ni insyaAllah layan 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugak nour 👍
      Bagi mek worth jugak ntuk layan sebab dia bukan cite konflik kluarga / cinta sgt 👱🏻‍♀️

      Delete
  8. Dah lama tak layan drama korea ni 😄

    ReplyDelete
  9. best ke tak drama ni?tak pernah tengok
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugak kak mar 👱🏻‍♀️ Nanti tgk dekat channel 391. Khmis and jumaat 8.55mlm 👌🏻

      Delete
  10. Citer baru eh.. kena tunggu habis dulu nie.. hehehe..
    Sha tengah layan Legend Of The Blue Sea..

    ReplyDelete