Day 30 of Confinement

Salam alaikum...



Tak tahu nak sedih atau gembira


Sedih sebab itu petanda yang mek dah nak kena masuk kerja balik --' Sungguh tidak begitu seronok. Sape je suka kerja sebenarnya? Yang best adalah duk rumah dengan anak anak tapi gaji bulanan masuk ;) Itu memang awesome !


Gembira sebab pantang dah nak habis walaupun secara jujurnya mek tak de la pantang sangat bab makan. Mek makan je semua benda. Kalau rase tak elok tak makan. Kalau tak rase pape, mek makan telan je :) Tapi, ais memang mek pantang. Time Amani dulu selalu curi makan aiskrim time mertua and spouse tidur :) Sekarang dah tak buat cam tu dah walaupun tempting nya lahaiiii si Magnum Red Velvet --' Sape dah try? Cer komen sikit :)


Sekian...

20 comments

  1. Sekejapnya dah masuk 30 hari mek. Rasa mcm baru smlm baca entri Mek serah diri dkt hospital. Hehe.

    Dan baru smlm ana perasan dah beberapa hari mek tak update blog. Hehe. Tapi magnum red velvet tu mmg sedap. Dah 2-3 kali ana makan. Cuma ana masih suka magnum pomegranate tu lagi dr red velvet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ana, kejap je --' bukan senang nak dapat cuti lama lama --'

      Tapi kalau dh start keje syg pulak nak cuti :) Kalau cuti confirm bila masuk keja, file bertimbun --'

      Delete
  2. 30 hari dah...pejam celik pejam celik dah dh dekat habis pantang..Mek kena pantang sbb bila lepas bersalin ni kalau makan sebarangan nanti masuk angin nanti takut nanti bak kata org tua2 umur 40 mcm2 dtg sakit tapi sekarang org tak risau sebab ubat-ubatan senang didapati tak mcm org dulu2..

    duduk rumah mmg best Mek tapi tengok la nanti masuk 3-4 bulan mmg bosan sbb kerja rumah lebih banyak dari kat pejabat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, itu mek stuju. Duk rumah bila ank tido, berlumba nak buat keje. Kena buat sepantas kilat pulak tu. Bukan takat keje rumah la kak. Diri sndiri pun nk urus time tu lerr :)

      Delete
  3. selamat kembali bekerja mek. tapi serius duduk rumah melayan anak lagi syokkk.. hujan boleh tido.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu intan ! Mek sokong :)

      Penat kat rumah lain, penat kat ofis lain. Tp kualiti masa yg trbaik adalah kat rumah dengan anak anak :)

      Delete
  4. Brapa lama Company bagi cuti maternity leave?

    Company Nadia baru je umumkan bulan lepas , maternity leave yg baru adalah selama 5 bulan fully paid gaji. Memang best btul.

    Untung sesapa yang tgh pregnant skang . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek dpt 2bulan je nadia --' Best giler dpt 5bulan oiii !

      Sape je tk suka cuti tp msuk gaji ;)

      Delete
    2. Kannnn...hihi... rezeki kepada kawan2 yang tgh pregnant skrang .

      Delete
  5. hahaha.. good bye to your resting days dkt rumah.
    selamat kembali bekerja.. bila kerja nyaaaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 😭 sedap weii hidup sebegini. Tak nak msuk ofis boleh?

      Starting May 6th 🙍🏼

      Delete
  6. Selamat Kembali ke Alam Pekerjaan..hehehehhe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh itu sungguh mengecewakan 🙍🏼 Boleh nak duk rumah tapi gaji jalan je 🤔

      Delete
  7. Sy lom try lg Magnum Red Velvet 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kita try same same la 😍 Boleh buat review sesame jugak 👌🏻

      Delete
  8. alhamdulillah ... sekian lama tak tengok n jengah blog rupenye mek dah selamat bersalin & nak habes pantang dah pon ,, mek nak IG & FB

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. dah 30 hari ye mek..
    Tak lama je lagi nak start kerja.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Wah...kejap je dh sebulan lebih kan.... take care... cium sikit bby ammar ye muahh

    ReplyDelete