Post Date - Apa yang berlaku?

Salam alaikum...


Bilamana mek duk tulis entry ni sebenarnya mek is dalam labour room. Tapi bukan nak beranak lagi :)


As for now - Post Date 4/7


Dah rase macam doktor tulis cam tu. Well, duk labour room kan haruslah dengar doktor cakap terms dia je :)




Biasanya kalau dah post date (lebih jangka) klinik akan bagi refer letter. Surat ni untuk kegunaan hospital. Pihak hospital akan decide untuk proceed to labour / just check (CTG and scanning). Bab kata doktor mek - not too worry on post date. It should be ok and fine :)


Jadi, kalau korang antara patient yang post date - jangan risau sangat ok? Kuatkan jalan jalan. Tawaf / naik turun mall atau kalau yang ada anak macam mek ni, take care on her fully ! Hahahahha




InsyaAllah takde ape ape yang abnormal for post date :)


Tapi mek nak share jugak dekat sini walaupun dipengakhiran entry - Sementara duk menunggu nak scan orang sebelah mek tegor. Tanya dah berapa minggu dan mek macam biasa la ramah mesra ;) Tanya la dia pulak berapa minggu dah, kenapa datang dan jawapan dia paling mek tak sangka - 'datang sini sebab semalam anak tk bergerak. Scan tadi doktor cakap baby dah takde.' Im speechless mannnnnnnnnnnnn.... Lame jugak la duk tenung muka dia. Aku nak jawab ape ni? Last ambik keputusan untuk pandang phone balik sebab dah rase something will flow out ! Dan terima kasih dekat misi tu sebab panggil kawan tadi untuk ke katil untuk sekali lagi CTG. Mek dah layan perasaan dengan whatsapp kawan, spouse and doktor. Reda kejap. Lepas 5minit dia datang balik. Untuk elak dia cakap mek sombong sebab tadikan macam blah gitu je, mek sambung balik perbualan kita org tu. Tanya la duk kat mane keje kat mane and bla bla bla. Entah macam mane boleh pulak keluar topik sebab anak dia meninggal - air ketumban terlalu banyak. Mek pun cakap lerr 'Allah lebih tahu' - Ingat dah cukup tebal hati ni rupanya sekali lagi tetiba je rase tekak ni susah nak telan air liur. Masing masing tengok phone --'


Mek harap dia ok, dan mek jugak ok. Amin...


Sekian...

36 comments

  1. Sebak bila tau anak kawan mek tu dah takde.. Allah lg tau apa yang terbaik untuk hamba-Nya.. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahurabbi time dia cite tu memang tk bleh nk ckp and memang trasa sebak giler !

      Delete
  2. Allahu akbar. Sedihnya. Allah sebaik2 perancang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu ana :) Allah sbaik baik perancang. Nk trima hakikat memang susah. Time will heal everything insyaAllah

      Delete
  3. Allah Yang Maha Kuasa mek, dia nak bagi dan dia ada kuasa nak ambilkan... Semoga kawan mek tu redha dgn ketentuan allah... dan semoga mek dan bby sihat tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :) Mek dh slmt bersalin 8Mac :) Tu la kak shiela, nk redha ambik mase sbb letting go something yg kita trlalu nak.

      Delete
  4. Mek jaga diri.. Sayu pulak hati teringat Mek dalam hospital..

    Besar sungguh dugaan kawan sblh katil Mek.. Iye Allah sebaik2 perancang. LZ doakan semoga Mek dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah LZ :) Mek dah slmt bersalin :) Trima ksih ntuk doa tu ;)

      Delete
  5. Takdir dah tertulis kan... dah tak da rezeki, perempuan paling terkesan sebab bawa beban selama beberapa bulan... Innalillah... Ahli syurga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ahli syurga :) Tapi btol nk trima kemain susah ya Allah. Tapi hikmah yg allah tetapkan tu indah.

      Delete
  6. Saya yg baca ni pun terasa sedih dia mek. Takpa, syurga tempat anak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek time dengar tu speechless giler ! Pastu mek pulak asyik duk ckp napela second bby ni lmbt kluar. Bila allah hadirkan dia, mek rase mek ni golongan tk bersyukur. Allah lambatkan aje proses kelahiran bukan ambil nyawa. Allahurabbi, balik terus sunat taubat.

      Delete
  7. Sebak rasa baca entry ni.

    Semoga dia diberi kekuatan hati dan jiwa.

    Dan urusan Mek dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Mek harap dia pun akn ok. Mek tk kuat nk dgr cite dia. Meleleh trus. Seb baik misi tu pnggilkan dia pegi check ctg.

      Delete
  8. Ya Allah.. smoga Allah tabahkan hatinya.. :(

    busyra sllu doakan mek selamat dan permudahkan segalanya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks busyra :) Makbul doa busyra mek dh slmt lahirkan baby :) Nanti mek up entry ye.

      Delete
  9. Semoga Allah beri rezeki melimpah2 pada u sekeluarga.

    ReplyDelete
  10. Dia perancang sebaiknya..semua yang berlaku ada hikmahnya..berat mata memandang berat lagi bahu memikul..moga terus diberi kekuatan..mek pun jaga diri ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak mar. InsyaAllah dengan doa doa kita hati dia akn jd makin tenang. InsyaAllah..

      Delete
  11. sebaknya baca. Kalau I kat tempat you pun mesti terkedu.

    semoga dipermudahkan segalanya Mek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sies babe ! I mcm allhurabbi, aku nk smbung ape la hoii. Dh hati pun tisu, mata meleleh, I pandang handphone je la.

      Delete
  12. Sedihnya baca kisah dia. Kalau Siqah pun, tak tahu nak response camne. Huhu.

    Semoga dia tenang dan sabar menerima ujian Allah. Insyallah ada hikmah kemudian. Ada sebabnya untuk setiap yang berlaku.

    Semoga dipermudahkan segalanya buat Mek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Mek syukur giler time misi tu pnggl dia pegi check jantung. Tapi kali ke dua tu rabak pulak lerr mata --'

      Delete
  13. Mudah2an Mek dan bakal baby sentiasa sihat dan dipermudahkan urusan kelahirannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah WP :) Berkat doa kawan kawan semua :)

      Delete
  14. Yang tengah baca entry sis ni pun sebak rasa. Kalau sy jadi sis time tu merambu air mata dah.
    Semoga sis and baby sihat selalu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu mellya :( Mek ni tk tahu nk ckp ape time dia bgtahu cm tuh. Trfkir klau mek kat tmpat dia.

      Delete
  15. Semoga sis tue tabahkan hatinya kerana hanya Allah saja lebih tahu yang tersirat dan semoga Mek serta sis tue dilindungi oleh Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak kin 😊

      Mek harap dia tabah πŸ’ͺ🏻

      Delete
  16. Sobss.sobs..sobs... Allah knows best.
    Alhamdulillah Mek dah selamat bersalin ya...
    Tahniah dan selamat berpantang Mrs. A ucapkan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa alhamdulillah dh slmt deliver baby πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦

      Thanks mrs A 😊

      Delete
  17. Kesiannya dia, mek... Aih kalau bash pun jadi speechless xtau nak jawab apa..

    ReplyDelete
  18. Sedih baca entry mek ini...
    Masa akan mengubati luka itu..

    ReplyDelete