Cendol Abe Li Rantau Panjang

Salam alaikum...


Pos lambat sehari. Takpe kan?


Sape suka cendol? Cendol yang sejuk - manis - lemak berkrim (yang bisa lunaskan hutang tekak bile haus dan craving sweetness !)


Itu lah menu minum petang mek semalam ;) Disebabkan cuti jadi mintak la dengan spouse nak pegi lunaskan hutang tekak sebelum beranak.



Kot la korang sampai dekat rantau panjang - boleh la singgah sini :)



Tu dah makan dah pon --' Oh roti tu nama dia Roti Golok. Rase dia macam roti aiskrim abang motor pastu sapu kaya :)


Kedai Abe Li ni tak susah pun nak cari, dekat Bazar Aminah je. Senang cite dekat pekan Rantau Panjang ni bukan susah sangat nak cari kedai kedai glam sebab dekat dekat je semua :)


Ape menu minum petang korang?


Sekian...

28 comments

  1. lama dah x pekene cendol n ABC... nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cendol kelantan manisss lea :) Mek tk pernah try yg luar punya cm mane

      Delete
  2. mmm nyum nyum ! da lama xmkn cendol sejak bhenti mkn sejuk2 ni =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii. Pntang nauu dia :) Nanti dh hbis pantang bleh try cendol :)

      Delete
  3. Erk.. Rantau panjang. Melepas reen hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpe, nanti ade rzeki smpai sini mek bawak reen pegi makan kat sini :)

      Delete
  4. sedapnya mek.. tahun lepas busyra ada pergi site visit di rantau panjang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgah kat sini tak busyra? Rugi klau dtg rntau pnjang tp tk try ni :)

      Delete
  5. Mai suka cendol pulut, tapi cendol durian yang hot sekarang tu tak rasa lagi, kawan pi beli sampai semangkok rm24 gila betul mencekiknya.

    Roti kaya 'mamak roti' tu memang feveret mai, roti dia dah la lembut, lepastu kaya dia sedap semacam je. Haahaha, lama tak makan,skrg dah tak ada dah macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Giler mahai ! Cendol brape org mkn tu??

      Roti dia agk mngncam laa :) Tapi klau mkn slalu tk elok sbb manis :)

      Delete
  6. sedapnya mek...ni kalau cuaca panas mcm kat KL ni dapat minum mmg berdesup kesejukan otak seketika ni...terasa nyaman lepas tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol kak :) Time panas gni perghhh memang layan sgt lerr cendol ni. Sejuk kejap.

      Delete
  7. Saya hantu cendol kot! kalau dapat cendol, semangkuk pun tak cukup haha. btw, saya singgah dan follow sini ya mek. Jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek tk hntu cendol tp mkn laa :) Nanti syed dtg mek bawak mkn sini ye.

      Delete
  8. e'in dah lame teringin cendol durian.. tapi tak dapat-dapat.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cendol durian kat mane? Mek tk pernah try cendol durian. Klau ade nk try jugak la :) Mesti best manis durian tu.

      Delete
  9. Assalamualaikum semua,

    LZ suka cendol biasa dan mee rojak.. Tak suka cendol bubuh macam-macam.. Mengancam tengok cendol tu. Tak boleh tengok gambar tu time panas, tak mengandung pun boleh mengidam.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Klau dpt mkn, hilang mngidam preg. Dh pntang nnt tk leh mkn dh --'

      Delete
  10. Replies
    1. Sedap mas :) Dtg sini kak mek belanja :)

      Delete
  11. sedapnya mek... akak dh lama tul tak g rantau panjang, walaupun kg hband akak kt p. mas jer... mmg ssh la dia nak g rantau panjang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya allah kak ruginya xdtg sini. Pasir mas dekat dh pon. Pasir mas kat mane?

      Delete
  12. cendol ni feveret aida, Mek.
    lebih kan gula melaka, yummy !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol ! Lebih kan manisan bru best ! Ni ade yg kedekut gula melaka. Potong btol --'

      Delete