1st Quarter Review : Aimy Amani

Salam alaikum..

Haa.. Try gune webpage pulak untuk review. Biasa guna apps. 

So, ape macam?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Well, Aimy Amani dah msuk 3bulan.
Maknenya 1st quarter dah pon selesai.
Ni masuk 2nd quarter pulak. 


Ni budak dalam 1st last quarter yakni hujung Mac - 30. 

Untuk bulan pertama :
Aimy dilahirkan dengan normal.
Alhamdulillah, kuning pun tak kene. Mungkin effect daripada minum susu kambing Hi-Goat time pregnant. Tapi tak berani nak cakap yang susu ni memang boleh elak jaundice sebab some of kawan mek, ade je anak dia kena jaundice walaupun consume susu ni time preg. Mungkin sebab metabolism kot. 
Dalam bulan pertama, dia tak banyak meragam jugak. Cuma dia sharp bangun every 2 hours untuk menyusu. For this 1st month, memang 90% susu ibu. Bagi formula apabila perlu sahaja.


Untuk bulan kedua :
Dah bulan kedua ni, dia dah pandai demand cara nak tido pulak.
Tido nak kena berarak keliling rumah sampai dia lena. Selagi tak lena, tak boleh letak.
Pulak tu tak nak dengan orang lain, nak dengan mummy je. Papa ke, Tokma ke buat memang tak jadi. Tapi satu je, dengan papa dia boleh tido dalam keadaan berbaring kat atas papa dia. So senang la papa nak tido kan dia, sambil tengok TV pon bolehhhh. Bulan kedua ni mek dah banyak bagi susu formula sebab cuti pantang dah sampai ke penghujung :(


Untuk bulan ketiga :
Bulan ketiga Aimy dah kena tinggal dengan mummy sebab mummy dah kena pergi work. So ada masa dengan Aimy time weekend je lerrr.
Tell ue ollsss what, memang berperang dengan emosi betol time nak tinggal anak ni. Antara kerjaya dan anak.
Memang hati kena kental. Tapi kadang emosi tak boleh blah jugak. Kadang swing tanpa diduga, tanpa diminta.
Harap kaum husband paham la kenapa swing dengan tetiba.
Bulan ketiga ni, Aimy dah start tido macam orang dewasa. Tido di katil, tak perlu berarak mendung kelabu dah.
Just letak dia kat atas katil dan tepuk tepuk sambil bagi susu. Kejap lagi tido lah dia :)
Happy Mummy :)
Thumbs up untuk Aimy !


Last but not least,
di hari ke 90, Aimy dah boleh meniarap :)

Yeeehaaa!

Itu sahaja..

Sekian..









Suami Curang Guna Wechat

Salam alaikum..

So, here we go another story, Husband Cheating on his Wife using Wechat..

Salah siapa??







Oh dann, mesti la perempuan yang interfere tu cakap macam ni..


Oh seronoknyee dia 😈😈

Ok, mek review satu2 ye. 

Mungkin perempuan tu tak sedar yang dia tu hanya tempat hilangkan boring lelaki si anu tu. Cuba tanya pada diri, kawan dengan lelaki, panggil sayang2 tapi tak mengharapkan lebih dari kawan, betol ke?? Sebenarnya memang nak kan kawen dengan si anu tu? Kononnya kau je yang paling paham dia. Waaaa, meant to be sangat dikk.  Kalau kau betol penasihat yang baik, pendengar yang setia, kalau dia dah bini dua pun kau takkan sangkut punya. Sebab sebenarnya dia cerita dekat kau tu dikk untuk luahkan perasaan je. Mengharapkan kau menasihatkan dia untuk positif. Ni kau yang drag dia jadi negatif, kau pehall??

Ehemmm, sorry.

Si anu yang bergelar suami, ececece awakkkkk.. Sanggup nooorrrr install uninstall we chat. Gigih berusaha! Kalau lah awak tukar kegigihan awak tu untuk betulkan balik hubungan dengan isteri awak, kan bagus si anuuuuu.. Awak suami yang nak kasih sayang sebenarnya. Awak dah ada yang halal dah kat depan mata, kenapa cari yang haram jadahhh?? Oo, bisikan syaiton. Sebenarnya bukan bisikan syaiton dah, kau tu yang SYAITON, syaitoooonnnn!! Sayang betul awak ni si anu, awak tak nampak banyaknye pahala awak kalau betul awak bina rumahtangga awak. Sayang, awak biarkan je dia tergadai dengan penasihat tak bertauliah awak tu.

Untuk awak si isteri, jangan anggap diri tak bersalah. Awak jugak yang sebok dengan talipon awak. Talipon awak dah bagi cukup kasih sayang dekat awak ke sampai tak boleh berenggang langsung?? Talipon awak ke yang awak idamkan selama ini? Kenapa awak biarkan teknologi hancurkan rumahtangga awak? Mek banyak sangat soalan dekat si isteri ni, awak tak pening kepala ke hadap talipon lama lama? Awak tak rase ke nikmat bile berborak dengan suami? Kalau awak dah hidup selesa dengan talipon awak, baik awak duk sorang sorang je. Sewa bilik, hadap talipon. Tak payah pikir pasal sape sape dah. Kan senang..

So sad to live in this way. 

Tak ada orang kahwen nak keruntuhan. Semua nak bahagia. Bahagia tak semestinya ada duit banyak, selalu outstation, selalu dinner kat luar, berkereta besauu. Setiap orang ada tafsiran sendiri dengan perkataan BAHAGIA. bahagia orang, orang yang rase. Orang lain tumpang tengok je. 

Life is too short to make problems.

Sayang, kalau tahu begini cerita di pertengahan, lebih baik tak sampai jodoh tu. Biarlah ditemukan dengan jodoh syurga je senang. 

Sekian..