Info : Dividen ASB 2016

Salam alaikum...


Semalam dah pun diumumkan berapa sen dividen bagi pemegang Amanah Saham Bumiputera bagi tahun 2016.




Jatuh daripada tahun lepas --'


Dengan pengisytiharan ni, pemegang saham boleh la pegi check dekat kaunter kaunter yang boleh buat urusan ASB pada hari Selasa 3 Januari 2017 nanti. Mesti ramai orang dekat pejabat pos :) Mek mungkin pegi update tunggu reda la kot. 


Jujurnya kalau orang yang deep dengan pelaburan, for sure ASB is not the good one for this year. Lebih kurang dengan fixed deposit jugak. Tu pun ade bank yang boleh offer lebih lagi profit. Bagi mek yang jenis pelaburan transit ni, untung la banyak mane pun, asalkan beranak modal mek. Hihi


Mek tunggu dua lagi pengisytiharan - Tabung Haji and KWSP. 


Agak agak tabung haji kekal / naik / turun tahun ni ?


Sekian..

16 comments

  1. asb makin lama maki jatuh hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. tk dpt dah dividen tinggi sedangkan dia sruh melabur tu bnyk

      Delete
  2. Kena melabur di tempat lain la agaknya. Sgt mengecewakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mano lagi abe kie? mek berharap ko tabung haji jah so lagi

      Delete
  3. jatuh kan:(.. sabar je la... nmpak kite kena cr iktiar lain nk melabur jnji selamat da tjamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. asb pun terjamin tp pulangan tu tak setinggi sebelum ini. entahlah. ekonomi tak elok

      Delete
  4. Rase mcm nak cabut tapi ni dlm antara byk byk yg Agak wokeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnye kalau mcm dulu kan kan

      Delete
    2. agak ok la. tp tak setinggi dlu

      Delete
    3. kan.. best kalau mcm dlu dlu. tp entah bile nk mcm tu

      Delete
  5. Makin lama makin jatuh.. nak melabur kat mana lagi agaknya? Memang mengharapkan asb je tiap tahun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek berharap kat tabung haji lagi satu. tp tu pun trend menurun dah jugak

      Delete
  6. nina tak kisah turun ke naik ke janji simpan utk hari tua.. KWSP pun tak tgk lg dapat berapa. ASB jawabnya hujung bulan bru kemas kini. ramai angat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. skang dah pkai online sistem kan. senang skit. hmm. memang tk kesah tp interm of pelaburan mesti berharap boleh bg dividen yang tinggi

      Delete