Taman Saujana, Putrajaya

Salam alaikum...


Walaupun dah seminggu berlalu, balik dari kursus, jadi ini cerita sebelum kursus. Disebalik kursus, ini antara yang dinantikan :)


HOLIDAY !


Mek curious nak pegi kursus pun sebab tu je. Pikirkan balik banyak pulak keje nak kene buat, memang la malas tapi ok la, management dah bagi mek holiday dulu sebelum mek start keje dengan sepenuh hati, jiwa raga, korban masa dan korban emosi --'


Kursus start isnin, mek bertolak dari kelantan hari sabtu. Dah sah sah sehari suntuk dah perjalanan. Memang sengaja spend ahad tu untuk jalan jalan ;) Biasa kalau pegi Putrajaya, mek akan pegi Alamanda, pegi IOI. Last visit pegi KLCC and Ikea. Kali ni mek request nak pegi tempat lain pulak. Asyik tempat same je, bukan boring tapi erkkkk, anggap la mek nak mencuba yang baru :) *mih mih* *cover line*


Disebabkan stay dekat Precint 11, makanya Taman Saujana Putrajaya tu memang dekat yang amat ! Dekat dekat jugak la, kena pegi dengan kete jugak. Lepas balik mamak untuk breakfast pagi tu, terus pegi taman :) Gumbiranya hati mak buyung :) La La La..



Salam alaikum Saujana :) Teriknya sinaran kat tempat awak, tapi awk masih lagi nyaman :)



First spot ambik gambar. Panaihhh oiii, cari tempat berteduh dan bunga kat belakang agak cantik, jari di empat segikan, dannnn ok. Snap !



Payung pano la satu :) Cenonet pulak kat sebelah kanan --'



Give me the umberalla !!! And of course the answer nope :) chill bie ..




What-so-ever mom-my --'


Itu je cerita.

Sekian..



57 comments

  1. Macam x nampak panas pun tapi ada bayang hiiii.. tak letih ke mak buyung berjalan2 ... x pe lah santai santai sat hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengah jugak la naik atas tu tp naik yg pling rendh je :) tk naik smpai puncak ;)

      Mk buyung kne gigih naik bukit sbb nk loose some weight ..

      Delete
  2. waaa... lawa juga taman saujana tu eh? pergi putrajaya tak pernah pula singgah ke situ.. xpe next time kalo pergi putrajaya boleh la singgah situ.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa lawa sif. Kalau nk amek gmbr mmg lawa la. Nk sntai pn best. Bersih je :)

      Nnt bleh try pegi :)

      Delete
  3. wahh...cantik2 lah view kat taman ni kan Mek... bunga2 tu lawa sangat..pernah smpi Putrajaya tpi tak pernah gi taman ni.. maybe next time nak gi jgk.. hihi..
    lepas holiday terus gi kursus erk... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cntik kak atie :) dia punya tmpat bersih je. Nk photoshoot mmg lawa ;) time mek pegi rmai yg duk photoshoot gmbr konvo :)

      Nnt bleh singgah klau pegi putrajaya :)

      Delete
    2. Haah..nti ada rezeki nak gi jgk... salam Jumaat Mek.. melawat sini ;)

      Delete
    3. Salam jumaat kak :) insyaAllah mek jenguk akak pulak pasni :)

      Delete
  4. comelnya anak mek.. geram tgk.. best jak tempat ni..nyaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi trima kasih :)

      Aa, pnas tu pns tp nyaman. Cam panas dekat cameron la lbh kurg

      Delete
  5. Tempat ni memang cantik giler.. sesuai utk buat photoshoot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol btol. Lawa klau buat photoshoot :) berbukit, brbunga and greeny :)

      Delete
  6. Asik pergi tempat yg havoc skli skla g taman2 ni tenang sikit jiwa kn...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol btol :) tenang je wlaupun panas :) tak sesak..

      Delete
  7. wahh seronoknya jalan jalan situ..nampak green je, sejuk mata tgk pemandangan kan..fatin tak pernah pegi situ lagi..kena jejak jugaklah tmpt ni nanti hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa fatin klau brkesempatan bleh dtg sini. Mmg lawa nk photoshoot ke, nk ambik angin, senamrobik, jogging. Semua lah ;) nk shopping lazada pn best kat sini :)

      Delete
  8. cantiknya preggy mom!!

    kesian dak kecik tu panas2 g jenjalan..payung pun cam xpadan je dgn muatannya kak.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payung ntuk dia je tu husna :) aa, pns skit la time ni tu yg cr tmpat brteduh truih tu bile smpai :) tips, kne bwk air ksong ntuk budak skali :)

      Delete
  9. salam kenal. :) first time busyra singgah sini ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal busyra ;) mek follow awk :)

      Delete
  10. Happy family, hihihi, cantik tempat tu, kalau baby tak meragam panas2 tu okaylah nak photoshoot, senang hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah happy family. Aa, nk photoshoot kne dtg ptg dik. Panaih gni nk bukak mata pon sepet jaa..

      Delete
  11. cantik juga ye pemandangan kat situ. Akak tak pernah lagi sampai sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa cntik kak amy, klau ade klapangan bleh dtg :)

      Delete
  12. Alamak.. kita yang duduk dekat ni pun belum sampai lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa, kne pegi tu :) weekend esk bleh pegi :)

      Delete
  13. Wah... Cikla yg dekat ni pun belum sampai sana lagi.... tgk mcm best... take care ye mak buyong... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best. Untuk santai petang bleh cik la. Untuk jogging. Untuk photoshoot :)

      Delete
  14. Waaa~ Mek dtg sini ye . Now , still dkt sini or dah balik kelantan ? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh balik dh --' hr tu tkde plan nk pegi klcc klau tk nk request gathering dh

      Delete
  15. Mrs. A lalu aje pernah, singgah tak pernah lagi kat taman ini.
    Memang cantik view kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa cantik :) lari kejap drp sibuk kota.

      Delete
  16. Hehehe cayalah Mek, akak yang kerja kat Putrajaya pun tak sampai lagi ke sini.. =) anyway, akak tag nama Mek tau..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/11/november-bloglist-segment-by-fatina.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene pegi tu kak kinn. Rugi duk dekat tp xpegi :)

      InsyaAllah mek join :)

      Delete
  17. Saya pun pernah datang ke sini! Bawa skali tikar n makanan untuk berpiknik kat atas bukit, bawah pokok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa kan :) piknik mmg best. Hr tu mek pegi saje tk piknik. Isu perut siap siap dekat mamak :)

      Delete
  18. Asssalamualaikum Mek, hehehe sekali lagi nama Mek ditag...

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/11/mega-giveaway-by-bloggers-family-2016.html

    ReplyDelete
  19. First time baca entry 'kak' mek.. hehehehehe.. tak sangka, bestlah entry 'kak' mek.. tk pernah pulak pergi tempat ni walaupon dekat ngan rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pegi tu dik. orang dekat lg la kne tahu keindahan tmpat dia :)

      Delete
  20. Tempat nampak tenang jer.. Tak ramai org.. Mcm best jer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time mek pegi ni tghari dh. Petang mgkin rmai la kot

      Delete
  21. wahh sonoknya sweet escape. i pun jaranggggg pergi Putrajaya. siap boleh sesat

    comel lah dia . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa babe. Tepat sekali perkataan tu. sweet escape ! jarang nak dapat escape cam ni. nnt pegi bawak lihin photoshoot kat sini :)

      Delete
  22. Oh selalu nampak orang amik pic kat taman ni cantik baru saya tahu kat putrajaya hahah..tq share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Bnyk skang amek kat sini kan? Mek pn tahu sbb adk ipar yg bgtahu

      Delete
  23. aida lom rata jalan2 kat putrajaya tu, mek.
    memang mencari sehari utk ke sana bwk anak2 lepak2 santai...
    a great place to hang out, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa, sini boleh la lepak ambik gmbr, feeling feeling picnik :)

      Delete
  24. lawanyee kak mek.. muka mcm remaja lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha. Yeke dik. Biasa org ckp mek tua dr usia sbnr :)

      Delete
  25. mek !!! kakak tak pernah tau pon tempat nih.. adoi.. masalah btol kalau baca entri tempat cantik2 nih.. hee~ nanti kena carik nih..

    ReplyDelete
  26. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete