Random Topic : Motivation Song

Salam alaikum...


Meh nak share satu motivation song untuk blogger blogger gojes awesome semua :)



Hadam lirik ni korang tengah sedih / down / dikeji / dimaki / clash / ape ape la yang berkaitan.


Mek dapat lagu ni time mek sekolah dulu. Tahun 2007 time nak pmr. Motivator popular Raja Shamri tu yang dedicate lagu ni dekat kita orang. So since that, mek dengar lagu ni, takde la rase benci dengan diri sendiri, ambik kesalahan tu satu pengalaman yang perlu dielakkan masa hadapan :) 


Takde gunanya kita rase nak jadi orang lain sebab nampak dia lagi perfect. Ye, mencontohi yang baik baik itu bagus tapi sampai nak ubah 360 darjah semata mata nak perfect kat mata manusia tak perlu la kot. Perfect kat mata allah itu yang perlu dikejar :)


Nanti mek share lagi kalau ade idea :)


Sekian..


40 comments

  1. stay the same..joey mcintyre
    lagu zaman muda muda ni.hihi

    ReplyDelete
  2. Motivation song saya pulak - waka-waka by Shakira.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye? Mek tk prnah go deep dgn lgu tu. Haa bleh search pasni :)

      Delete
  3. Kalau tgh down dengaq lagu ni mmg basah bantal sbb nagis :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn mcm tuu.. Tk nk la nages smpai bsh bntal. At least nanges kejap je pastu plan ape nk kne buat :)

      Delete
  4. Setuju tu, jadi diri sendri lebih baik.. Taguna perpct di mana manusia sedangkan kat Mata Allah kita hnya insan y keji. Wallahualam.. Deep btl lirik lagu ni tau

    ReplyDelete
  5. Abg raja dtg skolah mai juga dulu, mmg best ceramah beliau, main emosi orang, kejap gelak kejap nangis pastu gelak balik.

    terus cari lagu apa yg mek share ni..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa kan. Sbb dia experienced sndiri itu yg buat jd feel tu :)

      Delete
  6. blog kak mek dah berwajah baru laaa

    ReplyDelete
  7. Saya tag Mek ya untuk segmen ni =)

    http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/11/mega-giveaway-by-bloggers-family-2016.html

    ReplyDelete
  8. lagu zaman muda2 ni. hehe. bila tb balik best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa kan busyra. mmg bgus pulak tu lgu ni

      Delete
  9. nice sharing mek... camana lagu tu akak xpernah dgr :(... apa tajuknya, nak cari kat youtube...

    ReplyDelete
    Replies
    1. stay the same kak. joey mcintyre yg nyanyi :)

      Delete
  10. suka lagu ni Mek..sangat memberi inspirasi... suka jugak dgn Raja Shamri.. akak ikut semua cerita dia kt FB... banyak sangat kerja2 amal yg beliau lakukan..kagum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol btol. time banjir besar 2014 kelantan, memang dia bnyk mmbntu :) alhamdulillah.

      Delete
  11. SS amik kalkeleter nak kira umur mek... he he he...

    ReplyDelete
  12. love this song too! betul, motivation song :)

    ReplyDelete
  13. Setuju.. Perfect di mata Allah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Mata dia tk nilai dr segi yg berbeza. Same stiap hamba. Tak kira pangkat darjat keturunan :)

      Delete
  14. I know this song!!!! Fav one masa sekolah and still till now .

    Ye betul tue Mek. Tapi kadang-kadang ada je Nadia terlintas " bestnya if jadi mcm dia " . Biasalah manusia kan tak pernah rasa syukur nak lebih je dari apa yang allah berikan .

    Pape pun pokok pangkalnya kena bersyukur kan Mek.

    Sorry lama nadia tak terjah sini. Tgk bnyk entri up. Yeay!!! Boleh baca semua entri Mek. Insyaallah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol jugak tu nadia. Mek pun kadang jeles jugak lg lg klau dgn ex gf spouse ke. Hahha *hareeemmm sgt stalk depa*

      Tp kne igt jugak, kt punya usaha, kt punya kejayaan, kt punya rzeki :) stiap org tk same :)a

      Lets positive kwn :)

      Delete
  15. skrg trend pakat nak perfect di mata manusia.. ada saja yg tak kena. semoga manusia2 yg downkan org ni insaf. syukur dgn apa yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu. syukur je ape yg ade. klau nk, usaha sndiri. jgn nk jatuhkan orang pulak :)

      Delete
  16. tak pernah dengar lah lagu ni.. sekarang baru nak dgr kat utube

    ReplyDelete
  17. Jd diri sendiri dan sentiasa perbaiki kelemahan diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. kenapa nk jd diri orang lain sbb org lain pun ade flaws jugak :)

      Delete