Baby & Kidz Fair, KTC Kelantan

Salam alaikum...


Walaupun entry ni dah agak back dated almost 3 months, tapi mek nak share jugak aktiviti mek yang ni :) Reason paling utama nak up jugak cite ni sebab nak tepek gambar anak dan gambar mak dia yang time ni tengah alahan pregnant. So, kalau hodoh ke buruk ke, tak kesah sangat la :)


Baby Kidz fair ni biasanya akan diadakan setahun atau dua kali dalam setahun kat negeri masing-masing. Tapi tak sure negeri mane yang attend negeri mana yang tak. Setahu mek, Kelantan dah banyak kali jugak la. Benda ni biasa boleh tahu bila follow fanpage dekat FB. So ni atas kesedaran spouse mek yang follow fan-page this fair :)


This fair takde la offer kaw-kaw punya harga. Lebih kurang same je harganya CUMA kalau attend fair cam ni biasa dapat la gift. Contohnya beli pampers dapat la yang trial, dapat woven bag :) 






Anak mek, time ni dah boleh ikat rambut pokok kelapa macam tu je :) Mek yang senyum kambing sebab mak cik kat tepi tu tak reti reti nak bangun dah tahu orang nak bergambar --' Spouse, hmmm mcm tu je la dia.




Ni je pun hasil buruan pada fair kali ni. Satu baju untuk Raya Haji. Satu baju tido pon untuk raya haji




Haa, ini part paling best. Dah parentS yang pegi maka dapat dua la. Kalau mommy je yang pegi, dapat satu je la. Ini hasil gandingan. Milna ke cerelac ke, anak mek tak makan sangat. Tapi daripada membazir, paksa jugak makan. So dia akan buat muka pasrah kena makan :) Yang pampers jenama Goon tu, best je. Lembut. Ade presis Drypers Touch.


Itu lah hasil buruan yang mek dapat untuk kali ni. Moga bertemu lagi untuk fair yang akan datang :)


Sekian...





51 comments

  1. wah Kelantan..macam nk p kelatan pulak balik, bru skli smpai.. best jgk ada mcm ni, tapi Unni x sure y ni ada x kat sabah sebab x penah dgr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unnie klau dtg jgn lupa bgtahu mek :) nnt mek blnja mkn insyaAllah

      Delete
    2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. Klau ada baby sesuai sgt pegi fair ni 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa btol btol. Tp skang online pn bnyk promo brbnding price dkat fair

      Delete
  3. Borong sakan ye mek untuk baby. hihihi, mai ada sepupu kelate, oghe pasir mas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo yeke. Pmas kat mane? Mek kat rntau pnjg :)

      Delete
  4. bila ada baby fair, selalu berangan nak ada baby LAGIK.. hahahah~ adoi !! teruk betul cita cita kakak sekarang nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kne tmbh la tu kak :) ad bby ni ceria jugak hdup

      Delete
  5. seronok tengok barangan baby (^_^)

    ReplyDelete
  6. memang seronok lah mek klu dpt pegi Kidz Fair ni kan..mcm2 ada.. rambang mata jg dibuatnya.. bila dpt free gift tu lg seronok...kt Sabah ni, jarang buat... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Mmg rmbang mata kak. Tp kne pndai plih sbb ade yg jual mhal sbnrnya.

      Delete
    2. kadang walau mahal, terbeliii jugak kan Mek.. hihi .tak sengaja...
      **singgah melawat :)

      Delete
    3. Hihi. Aa cm mek tu la. Trbeli jugak dua psg :)

      Delete
  7. Tk boleh tengok barang barang baby/kids ni. comel sgt. I can't help!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Bju bby ni cute. Geram nk beli :)

      Delete
  8. bila tu kat RTC tak tahu menahu pun . hiii.. biasalah fair mcm ni murah sikit barang..

    ReplyDelete
  9. Beli baju baby kena beli size besar-besar sebab baby nih cepat membesar kalau ikut size sangat sekejap aje dapat pakainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu betul. Mek beli size yg bsar biasanya :)

      Delete
  10. kena gi beli la brg2 utk anak abam kie yg nak masuk setahun bln depan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu ado keno g abam kie sbb bnyk jugok bleh jimat. Tp gak loni bnyk jugok dlm online hop sale. Bleh tehey plih :)

      Delete
  11. Ai mek... Samala bash pun suka gi fair ni sebab dapat freebies.. heheheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Hahhaha. Sbnrnya nk freebies je :)

      Delete
  12. Untung. .. boleh menyambut saranan kerajaan utk berjimat cermat kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Btol btol. Rkyat kene bijak memilih dan brjimat cermat :)

      Delete
  13. Kalau dekat mesti maktok nk singgah Mek untuk cari baju cucunda kaknoor tpi jauh sngtt lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpe kk noor skang online bnyk :) lg offer drp yg ni :)

      Delete
  14. berbaloi pergi fair cam ni tuk baby.... KTC ni dkt dn kg akak mek... tp klu blk kg akak jarang singgah sini... klu nak beli brg pun order dgn cousin akak yg bniaga kt sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo. Kat mane rumahnya? Dlm bndar jugak la mknenya :)

      Fair cm ni mmbntu 10% je ntuk jimat

      Delete
  15. Kalau belum kahwin dan belum ada anak, macam tak sesuai ja nak pergi..ya tak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Kureng sesuai. Kcuali ade niat nk beli ntuk ank sdara, ank kwn :)

      Delete
  16. zaman ada anak kecil dulu pun tak pernah pulak Umi pergi baby fair..rasa tak leh nak nafas..sesak tp bila tgk kekawan pergi mcm best jer..keke lepas ni bawak cucu la kot..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tu best kak tp sbnrnya tkde la murah sgt. klau nk banding, baik beli online pulak. tp nk ambik feel sesak dgn org tu bleh la :)

      Delete
  17. Wahhh raya haji pown ada jugak ye beli baju tidur.. hehehe.. syiok nyee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambik name je lea :) sbb nk raya hj time tu. Kihkih

      Delete
  18. ini yang best bila ke baby fair hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah, btol. itu je yg sronok - freebies.

      Delete
  19. Replies
    1. Hihi. Idok lerr meriah sgt. Tp bleh tahan lerr

      Delete
  20. Replies
    1. Tkdela bnyk sgt brubah kelantan. Tp bnyk dh jugak mknn sedap ;)

      Delete
  21. wahhh mek pregy ke ??? bile due ni ????

    ReplyDelete
  22. Tersenyum reen tgk gelagat anak mek dan gambar katon blkang mek.. Comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Gelakkan org yg photobomb tu skali :)

      Delete