September Photo a Day - Day 4

Salam alaikum...


Lagi.. Tak nak bebel panjang sebab semua dah tahu :)


Music :)

Music ni basicnya lagu la senang nak paham. Kalau deep sikit pergi kepada notes and tones dan sebagainya. Jadi mek nak share pasal Moment Music everlast Memories :)

Mek ade several lagu yang mek biasa dengar, maksudnya mek buat playlist. Tapi online playlist la. Kalau radio tu mek biasa pilih Era.fm , THR Gegar dan LiteFM time drive. Most Era la. LiteFM ni layan jugak kalau time balik keje sebab lagu lagu depa ni nyaman hati sikit. Evergreen katakan :)

Mek percaya korang pun mesti ade lagu yang ingatkan korang pada satu satu tempat / kejadian / orang. Hmm pening jugak mane nak start ni --'

Thousand Years - Christina Perry

Lagu ni remind mek kepada zaman percintaan mek dengan spouse mek. Lagu ni rasenya before kenal dia lagi tapi entah macam mane boleh terdedicate lagu ni pulak dekat dia :) Dan spouse mek pulak jenis yang susah nak ingat ingat lagu ni. Tapi yang ni macam terkesan sikit pada dia. Contohnya kalau pergi mall terdengar lagu ni, dia akan cakap dekat mek 'thousand years ni kan?' pastuh senyum senyum. Ohhh Myyy, melting kejap. Pastu sekarang pun kalau dengar still cakap macam tu, cuma mek je yang rase biasa je. Tak melting macam dulu dah --'

Di Sana Menanti Di Sini Menunggu - Ukays

Lagu ni pulak remindkan mek pasal spouse mek pulak. Dia dedicate dekat mek lagu ni --' Sebab mase tu dia dah ade girlpren dekat Kuantan tapi kat sini dia ade mek. Time tu mek kawan je dengan dia. Kira penasihat hubungan la kononnya. Last last mek rembat dia *hahahah* Lawak ke? Lagu ni dia dedicate dekat mek time kita orang balik dari airport, dalam kereta. Time tu dia baru lepas call awek dia. Boleh pulak mintak izin nak call. Cam bangang jugak mek dulu --' Tapi entah jodoh kuat kot. Pastuh lagu ni berkumandang, dia cakap 'Lagu ni awe bagi dekat mek sebab mek ade depan mata awe' *angguk je lerrr* Tapi persoalannya, lagu ni kan akhirnya seorang antara mereka undur diri, siapakah orang itu?? Yang jauh atau yang depan mata undur diri? Mek anggap yang jauh la. Hihi

Cinta dan Benci - Geisha

Sambungan daripada cerita di atas, balik menangis kat katil dan tetiba teringat dekat lagu ni. Pastuh cepat cepat dedicate balik dekat dia. Spouse mek tu macam tak de perasaan sebab dia tak minat sangat lagu lagu kecuali lagu lagu dari zaman dia. Jadi mek feeling sorang sorang je la lagu ni but mek memang maksudkan lagu ni untuk dia. Mengeluh panjang ingat balik zaman bercinta. Banyaknye lahai liku perjuangan nak sampai ke tahap ni. Cinta pun dia, benci pun dia --'

Harapan - Hyperact

Hahah, lagu ni macam lawak sikit kenangan dia untuk mek. Lagu ni jadi lagu pengubat luka mek ketika pergi Penang sebab merajuk membawa diri. Cerita nak pergi penang pun timbul lepas dah bengkak mata. Kawan mek pun cakap la, jom kita pergi penang. Esok tu keje halfday. Gigih satu tengahari berlepas pergi penang. Bulan puasa pulak tu. Nak pegi penang tu, malam sebelum tu buat cd lagu kira burn sendiri la kan. Lagu ni buat nombor satu. So bertolak pegi penang tanpa contact dah spouse mek. Friend Finder pun tutup sebab tak nak bagi tahu dekat mane mane. Tapi bangang jugak mek pegi update status dekat twitter tapi on location. Sudahnya spouse mek tu pergi Kedah jumpa girlpren dia. Mek duk kat penang menangis nangis di Queensbay Mall. Hazabedah jugak la esok tu boleh dia update dia duk kat QueensBay dengan girlpren dia. Time tu mek dekat HardRock. Ceiittt, kalau ingat balik sakit pulak hati ni.

Penghujung Cintaku - Pasha dan Adelia

Dah habis semua kemelut zaman bercinta, dah dua dua belajar dari kesilapan diri, dah dua dua rase dah tua dan ingin menamatkan zaman bujang, mula la timbul bunga bunga wangi cinta yang nak dihiasi di pelamin yang indah :) So lagu ni mek pernah duet dengan spouse mek, tapi bukan real la, dalam mesej *anggapla itu romantik* Tu pun part chorus je. Okei la tu at least ade kenangan.

So, cukup la lima Moment Music everlast Memories :) Tapi memang biasa perempuan je kan yang ingat benda benda macam ni. Laki tak ambil kisah sangat. Kalau tak keberatan, tanya korang punya partner :)

Sekian..


13 comments

  1. Replies
    1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. ceta pasal music nie teringat lak lagu yg suami suka nyanyikan masa zaman2 bercinta 8 thn dulu..hehe

    ReplyDelete
  3. Thousand Years 😍😍 Love that song too! Penuh cerita tersendiri dalam setiap lagu yang mek bagi :)

    Rajinnya mek buat setiap topik. Siqah buat mana yang sempat je. Hehe. Keep blogging mek syg 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi :) mek pun banyak variance ni ha, ketinggalan dah --' sempat ke tak nk kejar ..

      bestkan. semua ade memory masing masing.

      Delete
  4. Dulu2 byk lagu yg kita suka ... Siap tulis lirik + tampal gambar lagi ... Laaa nie dah kurang der ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa dulu mek buat jgk tu. tp time skolah la. dah habes skolah tak buat dh. hihi

      Delete