I Accept Your Challenge !

Salam alaikum..


Alhamdulillah diberi kesempatan lagi untuk update blog. Kali ni bukan nak join segmen atau GA sebab takde yang menge-smart tag mek lagi. :) Ow dan mek belum update lagi pasal mek menang GA kan? Ehem.. Nanti mek update kemudian ye.

Jadi, kali ni mek nak sahut cabaran sikit. Mek ambik photo ni dari FB mek. Entah sape yang share. Macam okei jugak lerr nak post kat sini. Korang yang lain pun, kalau berani, boleh accept this challege jugak yer :)


Haa. Ni dia cabaranya :) Jadi, kepada semua followers dan yang singgah blog mek, boleh tanya dan mek jawab dengan jujurnya :)

And mek pun nak cabar kawan kawan blogger mek, dengan ini mek nak tag dua orang kawan blogger mek untuk turut serta :)


Benda ni untuk suka suka je. Takde paksaan :) So, sila lah komen dan tanya ye :)

Sekian..

53 comments

  1. Replies
    1. tahniahh babe sebab you jadi yg pertama :)

      1. A cancer ( Born in July 92 )
      2. Mom to be for 2nd child ( Feb 17 )
      3. Kelantanese

      Delete
    2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

      Delete
  2. Baru nak tanya no 7 Hihihihi

    Mek preg lagi.. alhamdulillah. Tahniah! ♥

    Reen nak tanya no 3! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Favorite food? hmmm. Ini soklan susah nii. Sebab mek cam ikut mood. Kalau sekarang ni, yang tengah mengidam ni :

      Nandos Peri-Peri dengan sos Tempoyak Mild :)

      Delete
    2. Hihihihi Sedap ni! Sama kita.. Tengok mood :p

      Delete
    3. kan.. hahah. kadang2 kluar nk mkn pastuh tetiba lost ! hihi

      Delete
  3. Replies
    1. 165 cm :) ataupun 156cm. mcm 156 rasenya. hihi. boleh tak ingt tinggi brape..

      Delete
  4. Replies
    1. Hobby ?? hmmm. Hobby mek dah hilang sejak mendirikan rumah tangga. banyak masa duk dengan anak. ade mase terluang dan duit kepok2 je baru dapat pegi melancong :)

      Delete
    2. Alaaa siqah baru nak tanya no 8. Dah dapat jawapan dah. Hehe

      Delete
  5. no. 6? :P

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. APERTURE SQUAD

    ReplyDelete
    Replies
    1. enamm.. hmm, i had bout 2 ex. hahah. yg 1st i teringat jarang jarang, contoh bile dgr lagu dlu2 ke. just teringat without any feeling. yg 2nd tu, he gave very bigg impact to my life. mcm slalu trngiang dia punya nasihat. but at the end, both tak de perasaan syg yg mlmpau. just teringat :)

      Delete
  6. Replies
    1. empat. songgs ! skarang ni suka dengar lagu Jomblo Happy - Gamma 1. Tapi yg everlast adlh - Greatest Love of all - Whitey Houston and Fireworks - ketty Perry :)

      Delete
  7. Replies
    1. Hobby.. mek suka travel. tak kesah mane2. asalkan tempat orang and stay dekat hotel. tapi skarang ni jarang dah travel :(

      Delete
  8. number 6 of course! haa jawab jawab HAHAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. branii dieeeee :) hahahha. hmm. mek ade dua ex. ex yg prtama bekas tung. tak teringat sgt dekat dia. just kalau dengar lagu tu tringat la jugk. tp tak de feeling. ex ke dua tu dia slalu mmberi nasihat. jadi mcm slalu tringat nasihat dia tu. tak de feeling lebih2 dah. just teringat je :)

      Delete
  9. Tq Mek ... Tag Nadia... Nnt nadia buat entry

    Nak tnya mek soalan 6 dan 7 kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. enammm.. hahah. enam ni, mek ade 2 ex. satu bekas tung satu lg yg biasa2. yg tung tu tak ingt dh. teringat kalau dengar lgu je. kalau yg biasa2 ni big impact skit. nasihat dia tu slalu terngiang2. tapi rase syg tu dh tak de. just teringat memory berkasih je lerr. hahahah :)

      yg tujuh..

      1. mek mengndong lg --" EDD feb 17
      2. mek anak perempuan seorang je dlm family :)
      3. mek bertung dn berkahwin dgn org yg brbeza :)

      nnt nadia buat pulak entry ni :)

      Delete
    2. Waaaaa~ congratz Mek . =) bestnya dpt baby lagi

      Insyaallah nnt nadia pasti buat entry pasal nie . =)

      Delete
  10. Replies
    1. lapan. hobby.. mek suka travel. tak kesah local ke non local ke, dekat atau jauh. definition travel bg mek adlh apbla check in hotel :) dan kluar pegi tgk surrounding. klau day trip tak classify-kan travel :) skarang ni jarang travel sbb susah skit ade ank kecik. tgu ank besau2 bleh la start balik traveling ni :)

      Delete
  11. Replies
    1. no 5. hmmm. sape ye .. ketty perry kot hahah ! sebabkan rambut dia lawaa. kadang wrna purple, kadang wrna ijouuu. tapi tak de lerrr obvious sangat :)

      Delete
  12. Siqah dah buat yang mek tag siqah nie. Hehe. Tq tau tag siqah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih siqah :) maaf ler kalau entry mrapu skit :)

      Delete
  13. Mek, Nadia pun dah buat entry yang mek tag Nadia ... Mek nak tanya nadia soalan no brapa ? Kikiki =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nadia sbb sudi buat entry ni :) mek tny dh dekat komen tu. nnt jwab naaa :)

      Delete
  14. mcm mn bila no.1 kawan dgn no.6. hehheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg punya soalannnnn. luar kotak sungguh :) hahahah. 1 kwn dengan no 6. entahlah. mek takde crush. sepesen kalau suka, bgtahu je. hahaha. tapi la kalau ade, mesti depa duk cite pasal mek kan? ngumpatt taj habiihhhhh. ahahahahahah

      Delete
    2. eleh.. iye ke ni... laki mn ngupat.. laki2 dia puji keayuan wanita. hahahaha

      Delete
    3. betoii la mek tak dak crush. mane hg tau laki tak mngumpat? haaa, laki puji wanita yg dia suka je. kalau dah jadi ex, tak suka dahh :)

      Delete
  15. Dah baca semua soalan. hehehe. Hai, singgah sini! :)

    ReplyDelete
  16. selamat petang mek
    dah kaknoor suka masak jadi kaknoor nak tanya soalan 3 lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiga... entah lerr kk noor. yuni ni bermusim suka mkn. buat mase skang ni suka ayam peri2 :) yg wild herbs punya peri2.

      thanks kk noor sebab sudi bls kunjungan :)

      Delete
  17. Replies
    1. tinggi :) tinggi mek 156cm. hahah baru confirm smlm dekat klinik :)

      Delete
  18. okay tak tah tanya semua dah di tanya.. :D hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah :) itu ler.. dah trjwb semuanya :)

      Delete
  19. salam mek...saja nak anya juga no 6 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. enam. ramai betul peminat enam ni ye :)

      mek tak sayang dh pon kat ex mek. cuma yg 1st tu memang tak ingat langsung lerr. memang seldom ingatnya. yg 2nd tu bnyk gk teringat sebab dia jenis yg bg nasihat. kalau nk buat jahat tu cam trdengar la ape yg prnh dia tgor dlu :) hihih

      Delete
  20. nak tanya no 1. nama first crush mek???
    jawab jgn tak jawab.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. name 1st crush ??? Allahurabbi.. mek pun tak ingat dah. hahahhah. hmm, entah sape la yg jadi crush mek. sbb biasa mek akan minat kat orang bile orang tu minat dekat mek :)

      Delete
  21. Akak nak tanya soalan no.2, 3, 4 dan 7.. hehehe =) jawab jgn tak jawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh kak kin, borong nampak :)

      2 : ketinggian mek 156cm
      3 : mek tak de specific mknn yg mek suka. Mek makan ikut mood. Kadang nk mkn kg, kadang nk mkn western. Menu pn brubah ubah --'

      4 : mek suka lagu katty perry - fireworks sbb lagu tu cm motivate diri mek. Tk perlu nk down dgn skeliling sbb masing msing ad klebihan masing masing :)

      7 : mek keje sbg banker since 2014. Mek kawen 2015, ank slung pn on 2015. Mek jenis yg agak baran --'

      Delete