Sampul Raya

Salam alaikum..

Salam Ramadhan ke 10!

Ade lagi balance 20hari nak kena sempurnakan. Kejap je mase berlalukan?

Sepanjang 10 Ramadhan yang berlalu ni, mek sibuk duk uruskan persiapan biskut raya. Disebabkan kesuntukan masa, jadi biksut raya haruslah dibeli sahaja. Tak dan nak adun, mix, bakar, letak dalam bekas *sob sob* Jadi, setakat 10 Ramadhan, settled! Cukup ke idok ke, lantak lerr. Asal ade biskut raya tu kat rumah. Jangan orang datang rumah, duk hidang biskut ping pong pulak :)

Untuk lagi balance 20 hari ni, apa yang mek nak kejor?

Mek dah set, last 10day puasa, mek tak nak pikir dah pasal baju raya ke, biskut ke, duit ke - segala la yang berkaitan dengan raya. Just nak langsungkan puasa dengan tenang. Kisah baju raya mek dah settled kan before puasa. Tunggu nak pegi collect dengan tailor je lagi. Mula-mula plan 4pasang, setelah dah hantar dah ambik dah beli, jadi 2pasang sahaja. Tak mengapa, asalkan ada :)

In between 20days tu, mek nak uruskan kad raya, sampul raya dan segala berkaitan dengan pos mengepos. 

Mek, what did ue said? - Kad Raya??

Oh well i am !

Walaupun bunyi agak old school dan macam leceh, tapi yes! Mek akan sent out Mek punya kad raya kepada sahabat-sahabat yang berkaitan. Mek punya kad raya tak delah meriah bukak kad bunyi tenet tenet lagu raya. Print pakai A4 je pon tapi just itu sebagai ingatan sebab setiap ucapan, mek akan tulis tangan :) Ikhlas sikit dari hati berbanding menaip :)

Tahun ni - 2016 / 1437H mek nak buat perubahan sikit. Memandangkan mek dah pun aktif blog, dah ade dua tiga orang rakan blogger, jadi mek nak jemput korang untuk tukar-tukar sampul dengan mek!

Sampul?

Iye, sampul raya! Idea ni mek dapat dari kawan blog mek - Nadiah Izzaty. Dia ade buat satu post pasal sampul raya office dia. Dekat situ dia cakap, dia suka tukar-tukar sampul dengan kawan-kawan dia. Buat kenangan katanya. Tak kisah la macam mane rupa sampul tu. Jadi mek offer diri untuk hantar some sampul BSN kat dia. Kami switch :) 

Dengan itu, mek pun dengan besar hati nak jemput rakan-rakan blog dan para readers yang sudi nak join this ermmm bukan GA tapi lebih kurang GA jugak la. This lebih kurang GA tak perlu syarat-syarat. Just sape nak join, make sure dia pun ade satu sampul raya untuk ditukarkan dengan mek :) Tak kesah tau macam mana pun. Yang penting #ikhlas .
Kalau sape pandai buat, bleh printed, lagiiii laaa dialu-alukan :)

Sape yang berminat nak join, jangan malu dan segan untuk emel kepada mek - ayunieramli@gmail.com

Semoga ukhwah terbina akan lebih erat *ececece ayat ramadhan*

belanja selpie satu :)

Sekian..

15 comments

  1. Thankyou invite ain. InshaAllah kalau dah ada Kad raya nnti Ain join. Wahhhh lama ni tak buat kad raya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad raya simple pun tak pe. Yang penting ikhlas :) jemput join ye

      Delete
  2. Yunie, what do u mean by 'sampul raya'? He he he...sampul duit raya atau sampul kad raya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua kak yat. GA tukar kad dan sampul duit raya skali :) untuk kenangan 😍

      Delete
  3. thank you mek invite siqah. siqah kalau sampul raya ada, kalau kad raya tu lah, lama dah tak buat nie. beli je boleh? hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh3 tak pe, #BSNkatayangpentingikhlas 😊 mek berbesar hati nak tukar sampul dan kad dengan Siqah 😍

      Delete
  4. thank u invite...apa perlu wat tak paham!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah je. Mek akan hantar sampul dan kad raya pada awak dengan syarat awak pun hantar dekat mek jugak. Tak kesah sampul dan kad tu cam mane. Yg penting ikhlas. Macam mek nanti, mek akan hantar sampul raya BSN dan kad raya printed yg mek reka dekat awak.

      Nanti jangan lupa emel pada mek di ayunieramli@gmail.com

      Delete
  5. tahun ni tak prepare apa2 lagi nih.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jue, kne prepare la tuu :) Jemput join ye.

      Delete
  6. dah send detail dah dear :D

    nanti jangan lupa hantar detail Mek jugak ye

    ssmdhzrn@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okei babe :) InsyaAllah. Thanks sudi join :)

      Delete
  7. Waah.best..nnti wt lg tau rya taon dpn..nk join klo berkesmptn haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah :) kalau akak buat GA ke ap, jangan segan nk join ye :)

      Delete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete