2nd Course : Malacca City !

Salam alaikum..

Wehuuuu! So, mek dapat invitation untuk pergi course dekat Melaka!

Tahu kenapa seronok sangat? Sebab.. bukan course yang dikejar, tapi HOLIDAY itu yang boombastik walawehh!

Ok.. ok.. Excited sangat nampak gedik pulak.

Ehemm..

So, around 3-4 weeks before pergi, mek dapat invitation ini. Itu pun tahu dalam group whatsapp. Time tu tengah drive nak balik dah pun. Traffic light merah. Tgk icon whatsapp ade 68. Pe benda la banyak nauu sembang nihhh.

Thennn...

Bacalah dia orang duk cakap kena pegi Melaka. Semua excited tahap maksima, tahap everest, tahap kalau boleh nak pegi sekarang jugak!

Mane taknye, kursus ni dah dua tahun tak dijalankan. Tu yang semua excited tahap tak boleh nak blahh dah.

Esok tu sampai office terus call PA Perak, tanya cam mane nak pegi, nak bawak sape, macam-macam la bincang. Gilerrr kejap sebab nak pegi Melaka. Siap google weiihh tempat mane harus di lawati. Sadis betul orang yang kurang perhatian untuk kursus ni.

Dua minggu berlalu. Tingaal minggu depan dah nak berangkat. PA Perak kena admit ward pulak sebab bleeding. Dah kurang ahli sorang. Sedih jugak la sebab ingat dapat jumpa semua. Tapi untuk keselamatan diri dan baby, jadi kita biorrr kan aje dia tak pegi. Mungkin lain kali lah kot jodoh kita.

Hari yang ditunggu-tunggu telah pon tiba! Perasaan macam nak jerit puas-puas sebab dapat jalan! Sebab dapat holiday. Di mana di tanggung oleh Bank! Syokkkk sampai tak tahu nak cakap apa.

Okei, paham dah kan perasaan tu cam mane.


Ni time benti kat RNR Gua Musang. Bie cam dah panas sebab lama kena tunggu untuk Mummy and Papa makan. Iols rimas la panas-panas nihh.. 


Selepas 5x tido dan bangun dalam kereta, akhirnya Aimy baru sampai dekat Ampang! Arrghh stress jem. Kenapa la Malindo pegi batalkan flight KBR-MKZ. Duuhhh..


Dah sampai Melaka, terus check-in. Letak beg semua. Penat weiihh. 10jam. Ambik kau nak sangat HOLIDAY kannn..
Ini view depan hotel. After dinner nak naik terus kat bilik, tapi spouse mek ni cakap jom ambik gambar dulu. Mek dengan akur dan penuh gaya pegang anak sedang tido untuk jadi model dia. Owh I do love to be his model, like forever. Boleh?


Naik bilik, debook ni terjaga pulakk. Tapi naseb baik dia terjaga sebab dah seharian dalam kereta, tak mandi. Asyam dah bauu dia..


Mandi dalam sinki je la Aimy. Aimy kecik lagi tak boleh pegi swim lagi. Dan dengan pasrah jugak la mandikan Aimy dalam sinki sebab hotel mane ade gayung and besen untuk letak baby! Common laa mekk..

Ok ok.. Dah, jom tido.zzzzz



And hello good morning Malacca! Nampak tak roti titab tak jadi kat atas meja? Time mek duk gigih berusaha buat titab, orang cam pandang je 'what the he** la budak ni pecahkan telur ataih roti' urm, sorry ye uncle, auntie, akak, acik - you should come to Kelantan. This is one of signature by Kopitiam Kita wherelse you should try this at least once. Thank you :)


Oh, Aimy met new friend here. Bukan kawan la tapi adik sebab si Adam tu dia lahir Jan 16. Takde pulak gambar dia orang. Time Aimy duk cakap-cakap dengan Adam tu, then Adam respond. Time tu mek dapat rase yang Aimy will be like her Mummy one day - Talkative, Friendly and Adorable. Terima kasih sebab baca jugak walaupun hakikatnya adorable itu tidak tergolong.


Dan inilah time kena 'work'. Tujuan asal. Cuba cari di manakah mek. Pemenang tak dapat hadiah okei.


Oh dan well inilah program itu. Sesi berkumpulan, presentation. Tapi naseb la dapat group state. Kalau campur dengan Jabatan mahu tak bercakap gamaknya. Time ni duk present pebenda tugas PA ni. Time ni baru perasan, oh banyak keje rupanya. *sigh* biasa rase cam time buat minit je banyak keje. Lain-lain rase sempat lagi blogwalking.



So ini lah kami, barisan PA untuk BSN tak kisah la untuk Jabatan di ibu pejabat mahupun di setiap Negeri. PA tak de motto. Kami berkhidmat sebaik mungkin je. Walaupun kadang dalam berkhidmat, mengalir jugak rase tak puas hati melalui air mata. *Sob Sob Sob*


Malam tu dah set dinner untuk Ikan Bakar. Jadii tak dinner kat hotel la. But mek chose untuk dinner dengan mek punya boss as Malacca ni kan hometwon dia, jadi keluar lah dengan dia. Lame tak jumpa boss. Dah 4 bulan last seen kat Airport KB time hantar for good tu. Thanks boss untuk dinner ni. Dan geng, sorry sebab tak attend korang punya dinner.


So dari tepi belah kiri Kak Ros - PA Kedah/Perlis, next to her Rina - PA Penang, next Ayuni - PA Kelantan, next PA KL - Nurul. Yang belakang Nurul, PA Johor - Kerry. Next Noorma - PA Terengganu, Kak Azie - PA Human Resource and last tak ingat.

Dengan itu, tamat la kisah kursus ini :)

Tapi tak habis lagi cuti! So, sebelum balik singgah la A Famosa jap. 


Aimy at A Famosa! Mek cari bantal 'I love Malacca' sebenarnya tapi tak ade. Kalau baju tu memang dah biasa sangat. Time ni panas. So tak galakkan sangat untuk explore Melaka. So spouse decide untuk stay 1 night dekat Putrajaya. So bye-bye Melaka :) Till we meet again.

Sekian..

9 comments

  1. Assalamualaikum, datang sini nak jemput join giveaway kami. thank you :) http://alyasygsanda.blogspot.com/2016/05/giveaway-nalmr-blog-featuring-sassyrose.html

    ReplyDelete
  2. ayuni..I didn't focus much about the trips. hahaha
    im keep looking at aimy . shes growing up..i miss her ;')
    ta sabaaa nk jumpa gomol aimyy. gerammmm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa ala 😂😂 bile take pic baru tahu anak makin mmbsar. hari2 tgk cam same je. eyy, hv to meet up okei before this eid

      Delete
  3. Melaka best bab makan.. salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEs! Setuju sangat. malam nak keluar dinner tu, makkk aiiii penuh kedai makan jee. Asam pedas ofcourse!

      Delete
  4. Jenjaln lagi..wah nie lg best sbb ditaja..untung lhaa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha. aa, best sbb orang taja. kalau nk g sendiri rase keberatan skit :)

      Delete
  5. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete