1st Mothers Day

Salam alaikum..

Selamat Hari Ibu kepada kaum ibu seangkatan di luar sane. Moga di beri kesihatan yang baik dapat mengurus rumahtangga dan anak-anak hingga ke akhir hayat. Semoga juga ibu kat luar sane dapat memberikan yang terbaik untuk family masing-masing. Amin..

Itu untuk peringatan dan wish diri sendiri jugek :)

Alhamdulillah 2016 dah diberi kesempatan untuk menyambut Hari Ibu. Hari Ibu 2015 masih lagi bergelar bakal ibu. So tahun ni dah upgrade jadi Mummy to Aimy Amani. Thanks to Allah. 

Mek dah 4 bulan jadi Mummy. Dah nak masuk 5 bulan la. Everyday is different. Changes. Memang mek bukan jaga Aimy 100%. Mek seorang yang bekerja. Hantar Aimy to TokMa dia jam 7pg. Ambik Aimy dah malam. Kadang nasib boleh tengok dia senyum, gelak, buat klakor, menangis. Kadang tak sempat sebab dah tido. But still, im her mother yang mana tahu tindak tanduk dia, tahu apa dia nak. Maksud mek, kalau dia menangis tu tahu apa yang dia nak. Tak selesa dengan serounding ke, mek dapat detect. Its called Naluri Keibuan, kan? 9bulan duk gendong dalam perut, takkan takde chemist. Ye dak?

Banyak benda yang belajar sepanjang membesarkan Aimy. Mek takde adik yang baby sebab mek membesar same dengan adik mek. Jadi takde istilah kakak kena beralah dengan adik, kena jaga adik, kena berdikari. Ilmu jaga baby pun belajar time ade anak saudara, Mia, Eyin. Tapi untuk betol-betol deep dengan kelakuan budak, mek takde experience. Sebab tu kalau mek pegi Mall, kalau budak menangis mek rase tak selesa. Cam nak pegi cakap dengan mak dia, weiihh, anak menangis tu, pujuk cepat! 

Apabila kita dah lalui sendiri benda cam tu, baru tahu, susah jugak nak compromy dengan budak kecik ni. Dia bukan pandai cakap dia nak apa. Mek learnt untuk identify. Kena study apa yang Aimy selesa, apa yang Aimy tak suka. Behaviour. 

So, to make it short, from my deepest heart, to my dearest daughter Aimy, thanks for giving Mummy chance to take care of you. Walaupun tak sepenuhnya. Thanks for letting Mummy to feel awesome Mummy when I carry you all along. Thanks for being so kind and good daughter since you are born. Mummy harap bie akan bahagia akhirat dan dunia. 


Mummy loves you a lot. From moon to earth and ulang lagi 100x :)

Sekian..

8 comments

  1. tag you here http://alyasygsanda.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html

    ReplyDelete
  2. Comelnya aimy , walaupun lmbt ... Happy mothers day to you mek .. =) . Salam perkenalan .

    ReplyDelete
  3. sweet! oh ya..sy jga cousin sy since die baby n ssh jgk nk detect baby nk ap ..yelah..bkn mak die kn..mcm2 peel ad..kembung je memnjg..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembung letak minyak yu yee tak pon telon :)

      Delete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete