Suami Curang Guna Wechat

Salam alaikum..

So, here we go another story, Husband Cheating on his Wife using Wechat..

Salah siapa??







Oh dann, mesti la perempuan yang interfere tu cakap macam ni..


Oh seronoknyee dia 😈😈

Ok, mek review satu2 ye. 

Mungkin perempuan tu tak sedar yang dia tu hanya tempat hilangkan boring lelaki si anu tu. Cuba tanya pada diri, kawan dengan lelaki, panggil sayang2 tapi tak mengharapkan lebih dari kawan, betol ke?? Sebenarnya memang nak kan kawen dengan si anu tu? Kononnya kau je yang paling paham dia. Waaaa, meant to be sangat dikk.  Kalau kau betol penasihat yang baik, pendengar yang setia, kalau dia dah bini dua pun kau takkan sangkut punya. Sebab sebenarnya dia cerita dekat kau tu dikk untuk luahkan perasaan je. Mengharapkan kau menasihatkan dia untuk positif. Ni kau yang drag dia jadi negatif, kau pehall??

Ehemmm, sorry.

Si anu yang bergelar suami, ececece awakkkkk.. Sanggup nooorrrr install uninstall we chat. Gigih berusaha! Kalau lah awak tukar kegigihan awak tu untuk betulkan balik hubungan dengan isteri awak, kan bagus si anuuuuu.. Awak suami yang nak kasih sayang sebenarnya. Awak dah ada yang halal dah kat depan mata, kenapa cari yang haram jadahhh?? Oo, bisikan syaiton. Sebenarnya bukan bisikan syaiton dah, kau tu yang SYAITON, syaitoooonnnn!! Sayang betul awak ni si anu, awak tak nampak banyaknye pahala awak kalau betul awak bina rumahtangga awak. Sayang, awak biarkan je dia tergadai dengan penasihat tak bertauliah awak tu.

Untuk awak si isteri, jangan anggap diri tak bersalah. Awak jugak yang sebok dengan talipon awak. Talipon awak dah bagi cukup kasih sayang dekat awak ke sampai tak boleh berenggang langsung?? Talipon awak ke yang awak idamkan selama ini? Kenapa awak biarkan teknologi hancurkan rumahtangga awak? Mek banyak sangat soalan dekat si isteri ni, awak tak pening kepala ke hadap talipon lama lama? Awak tak rase ke nikmat bile berborak dengan suami? Kalau awak dah hidup selesa dengan talipon awak, baik awak duk sorang sorang je. Sewa bilik, hadap talipon. Tak payah pikir pasal sape sape dah. Kan senang..

So sad to live in this way. 

Tak ada orang kahwen nak keruntuhan. Semua nak bahagia. Bahagia tak semestinya ada duit banyak, selalu outstation, selalu dinner kat luar, berkereta besauu. Setiap orang ada tafsiran sendiri dengan perkataan BAHAGIA. bahagia orang, orang yang rase. Orang lain tumpang tengok je. 

Life is too short to make problems.

Sayang, kalau tahu begini cerita di pertengahan, lebih baik tak sampai jodoh tu. Biarlah ditemukan dengan jodoh syurga je senang. 

Sekian..





16 comments

  1. kesian tapi semua pasal phone.

    ReplyDelete
  2. Phone sekarang sangat berkuasa. Sampai orang duk hadap tak kisah masa. Haih, tak kisahlah apa pun niat si perempuan share, tak perlulah. Masing2 ada salah. Baik baiki hubungan antara suami isteri dan jangan libatkan orang luar kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol mek sokong! sekarang ni biasa je klau duk depan2 pn mngadap phone. mane nk rase chemistry tu?

      dah prmpuan/laki, klau dh tahu dia berpunya yg layan tu pehal? klau dh namenya org ke tiga tu, tlgg la sedarrr...

      Delete
    2. Selalu nampak begitu mek. Di kedai makan terutama, duduk bersebelahan tapi masing2 dengan phone sendiri. Alamak! Moga dijauhkan..

      Orang ketiga yang kena sedar. Kalau jadi pada dia, pasti tidak suka. Makanya baik jangan mulakan ye dak?..

      Delete
    3. Tak sedor diri la masalahnya Siqah siap warning orang luar sane pulak. amboiiii dia. Nanti dia berlaki harap ada jugak la org ketiga duk ambik laki dia :) baru dia tahu langit tinggi rendah, garam masin ke dak, gula manis ke tawar. haaaa

      Delete
  3. salam. blogwalking sampai sini..
    tulah, bab curang ni sendiri punya salah nak salahkan org lain.btw rasanya pompuan ni bkn jenis yg elok pun..dah balik kerja pkl 12, melepak dgn kwn sampai pkl 3,4 pagi..hehe padanla dgn laki curang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan kalau dia pandai pikir, xde nye nk buat keje bodoh cam ni.. bleh tibai salahkan bni org pulakkk. bongok betol. padan la laki tu pn elok sgt dh dgn pmpuan cam gtuuu

      Delete
  4. lumrah manusia, sikap dan perasaan boleh berubah dalam sekelip pandangan. Terpulang kepada individu masing2 untuk menentukan yang baik dan buruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa, ade je zmn brcnta curang mncurangi tapi dah kawen elok pulak dia setia. pendek kata, tepuk dada tny iman.

      Delete
  5. ikhtilat tak dijaga.Tnggjwb yg mna lebih utama pun x tau yg mna..haishh..seriau dengar kes2 gini..wt org tkut nk kawen je..haha not funny at all..klo x lelaki yg mnggtl pompuan plak yg tergedik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dik.. kalau pilih pasangan, kalau dh time couple dia bleh curang, jangan cakap la dia brubah lepas nikah. menipu je pandai *pufff*

      Delete
  6. Kalau xde angin tak kan pokok boleh bergoyang.....

    Dan....

    Bertepuk sebelah tangan tak kan berbunyi....

    Itu je Cikla nk ckp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahih dh :) dh dua dua gatal, mmg mntk penampar la. Dh pndai pulak klau trtgkap tu ckp godaan syaiton. Time kau jd syaiton xde plak nk sedar diri --'

      Delete
  7. Saya faham perasaaan dia, sebab saya pernah jumpa lelaki macam tu, dia baik, setia... tapi fon la punca dia rasa rumah tu macam hotel, balik pun macam takde makna, dulu bila balik, wife dia sambut dia, cium tangan bagai, sekarang, balik rumah, wife ngadap telefon, nak makan dah macam kedai makan, kena panggil, order baru isteri dia masak, nak pergi kerja kena tanya baju dah iron, baru wife dia iron, padahal dulu, kluar bilik mandi je baju dah siap dah.
    salah siapa? apa beza dia kawen dengan jadi bujang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx for the comment and mek nmpk point awk tu :) yes, lelaki tu mmg akn rase ap beza dia bujang dn kwen klau isteri dia bersifat mcm tu. Tp penah ke dia tny dr dia sndiri, ape fgsi dia sbg suami? Dia paham tak ap tgungjwb suami? Dia jlnkn tk tgungjwb dia tu?

      Dlm hal ni mmg isteri dia pn baghal jgk sbb tk ambik pluang ntuk serve suami dia. Tk gune pluang sbaik mgkin ntuk ade kualiti time brsama fmly.

      Rumusan mek, suami tu klau dh thu jd cm ni, bgtahu la bni tu. Jgn jd lembu nk biarkan je hubungan tu. Lg lg dgn ade penasihat pulak. Penasihat klau bijak sana tkpe, takot dpt penasihat yg jnis gdai prasaan je.

      Itu pndpt mek la. Ape jua mslh rumahtgga, bleh bncg dgn psgn msg msg. Klau tk ambik inisiatif tu maknanya dia spesis lembu tk masuk kndg.

      Sekian..

      Delete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete