1st Quarter Review : Aimy Amani

Salam alaikum..

Haa.. Try gune webpage pulak untuk review. Biasa guna apps. 

So, ape macam?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Well, Aimy Amani dah msuk 3bulan.
Maknenya 1st quarter dah pon selesai.
Ni masuk 2nd quarter pulak. 


Ni budak dalam 1st last quarter yakni hujung Mac - 30. 

Untuk bulan pertama :
Aimy dilahirkan dengan normal.
Alhamdulillah, kuning pun tak kene. Mungkin effect daripada minum susu kambing Hi-Goat time pregnant. Tapi tak berani nak cakap yang susu ni memang boleh elak jaundice sebab some of kawan mek, ade je anak dia kena jaundice walaupun consume susu ni time preg. Mungkin sebab metabolism kot. 
Dalam bulan pertama, dia tak banyak meragam jugak. Cuma dia sharp bangun every 2 hours untuk menyusu. For this 1st month, memang 90% susu ibu. Bagi formula apabila perlu sahaja.


Untuk bulan kedua :
Dah bulan kedua ni, dia dah pandai demand cara nak tido pulak.
Tido nak kena berarak keliling rumah sampai dia lena. Selagi tak lena, tak boleh letak.
Pulak tu tak nak dengan orang lain, nak dengan mummy je. Papa ke, Tokma ke buat memang tak jadi. Tapi satu je, dengan papa dia boleh tido dalam keadaan berbaring kat atas papa dia. So senang la papa nak tido kan dia, sambil tengok TV pon bolehhhh. Bulan kedua ni mek dah banyak bagi susu formula sebab cuti pantang dah sampai ke penghujung :(


Untuk bulan ketiga :
Bulan ketiga Aimy dah kena tinggal dengan mummy sebab mummy dah kena pergi work. So ada masa dengan Aimy time weekend je lerrr.
Tell ue ollsss what, memang berperang dengan emosi betol time nak tinggal anak ni. Antara kerjaya dan anak.
Memang hati kena kental. Tapi kadang emosi tak boleh blah jugak. Kadang swing tanpa diduga, tanpa diminta.
Harap kaum husband paham la kenapa swing dengan tetiba.
Bulan ketiga ni, Aimy dah start tido macam orang dewasa. Tido di katil, tak perlu berarak mendung kelabu dah.
Just letak dia kat atas katil dan tepuk tepuk sambil bagi susu. Kejap lagi tido lah dia :)
Happy Mummy :)
Thumbs up untuk Aimy !


Last but not least,
di hari ke 90, Aimy dah boleh meniarap :)

Yeeehaaa!

Itu sahaja..

Sekian..









9 comments

  1. comelnyaaa dia . putih melepak

    ReplyDelete
  2. Comelnya Aimy. Moga membesar dengan sihat :) Bagus ayunie bagi lebih susu ibu. Nikmat rasa bila bagi susu sendiri pada anak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Siqah aminn.. Nikmat sebab rase bonding tu kan?

      Delete
  3. comel nee..chinese look la

    ReplyDelete
    Replies
    1. chinese time kecik dah besar ni melyu tulen pulak. hihi :)

      Delete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete