Munduk Mali

Salam alaikum..

Waaah, cerita pasal overseas ni.

Munduk ni one of district dalam Thailand. Macam Golok jugak ler. Cuma Golok tu dah pekan. Banyak pembangunan. Munduk ni banyak gerai and rumah orang je la. 

So, that day, mek tak plan pun nak pergi Munduk. Hari tu kebetulan mek cuti. Semua family pun ada kat rumah. Mek ajak pergi Rantau Panjang. So pergi lah kami. On the way tu, mummy mek cakap 'why not kita pergi Munduk je'. Uuhh mummy, advance sangat. Then mek pun ok je la nak pergi Munduk. Excited jugek lerr nak pergi sane. Jakun kan. 


Time ni, musim dah nak tengkujuh. Dah selalu hujan. Air sungai pun dah naik sebenarnya. Tapi naik jugak la pergi. Beratur kemain weiii tunggu perahu. Tambang rm1 sahaja. 


Alang alang dah sampai, beli la jugak 2 3 biji periuk. Buat buah tangan dari Munduk. Tapi tahu la azab nak naik perahu nanti. 


Ni tak ade kat Malaysia. Bekas air tanah. Rantau Panjang pun tak ade babe. Jadi rugi la kalau tak beli kan. Rm2 je satu. Air boleh pilih nak mana2 yang dia buat. Biasa air anggur, sirap, oren cam tu lah. 


Nah close up mek dan bekas air. Abang kat belakang tu, menempek jugak dalam gambar ni. Tak apa, dia handsome. 


Sebab dia masuk dalam gambar mek, jadi mek cakap, kita kena fair and square. Bak sini motor. Nak pose dengan no plate sawadikap jap. Dia ok je. Mek pun, ok jugak ler menempek kat motor dia. 

Lepas tu beratur naik perahu sebab nak balik dah. Mek sempat la bedal sepersalinan office wear. Dari top to toe. Habis rm50 sahaja. 


Itulah top to toe. 

Esoknye dengar berita ade 4orang yang terbalik perahu and lemas dekat Munduk. Errkkk, alhamdulillah time mek pergi, ok jer. 

Sekian. 

3 comments

  1. rmainya nek prhu..bhyanya smpai terblik..tingt cite p rmlee tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramaiii dik .. kena bnyk brselawat lerr time naik tu

      Delete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete