Finally, Alhamdulillah!

Salam dunia..

So, alhamdulillah. Dengan izinya mek dah selamat diijabkabul dengan pasangan mek pada Mac 2015 bersamaan Rabiulawal 1436. 

Dengan lafaz yang termeterai, maka bermulalah satu tanggungjawab yang besar mek pikul. Dia pun sama. Tapi dia lagi besar la. 

Masa akad tu, mek tak nangis pun. Entah. Tak tahu kenapa tak nangis. Dan tak tahu jugak kenapa nak nangis. Bukan ke kita dah work out for many years untuk saat itu? Saat akad tu. Kan? Kan? Please say yes.

Cuma, terharu sebab akhirnya dah tahu siapa pasangan kita untuk teruskan kehidupan. Dan terharu jugak sebab dalam ramai2 lelaki, dia lah yang sanggup dan ditakdirkan oleh Allah untuk lafaz akad atas nama mek. Ok, itu betul2 terharu. Tahu terharu? Rasa macam 'thank you so much!'


Dah boleh peluk dah. Hehe. InsyaAllah sampai syurga hubungan ini. Nak kekalkan hubungan macam dari awal kita kenal, mungkin susah. Kena banyak give and take. Kalau tak, banyak la ragamnya nanti. Tehee..


Dear husband, ku ingin kau tahu, ku selalu milikmu, yang mencintaimu, sepanjang hidupku..

Sekian..





7 comments

  1. wahh.. dh nikah dh che mek molek kite ni.. tahniah.. sorry if tnye, ni yg tunang dlu ke yg lain ek? sbb mcm lain je muka suami. papepon tahniah darl! take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kk ya cam eyh? Hihi. Aa yg lain ni. Lame tak jumpa kk ya. Hope u r doing fine there. Take care sis 😘

      Delete
  2. opss..de gosip la ! btw thniah kak alhamdulillah sy turut trharu.tumpg gembira..hihi

    ReplyDelete
  3. Tahniah Mek.. hehehe =) Akak kawin pada tahun yang sama cuma bulan aje yang lain..

    ReplyDelete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete