Course - My very 1st Time!

Salam mia reader..

As for this entry mek will update pasal the veryyyy 1st time mek berkursus semenjak mek bergelar seorang banker. 

Time mek berkursus ni hujung bulan oct 2014. Setahun yang lepas. A week before, mek terima email dari HR Hq yang meminta boss mek untuk calonkan nama orang yang akan attend for this course. Course ni untuk sape yang handle Penilaian Prestasi Tahunan. Before this memang PA yang akan attend this course as this peniliaian verrryyy PnC.

Time sampai email tu, mek dah excited dah. Tp excited tu lebur dalam 2min je sebab mek baru sedar yang mek baru lagi dalam department mek. Takkan la boss nak harapkan mek yang masih lagi dalam belajar ni kan? Ok, mek redha forward email tu kat boss. Dengan slumber tulis 'boss nak suruh sape attend ni' wah kau berlagak bagai dengan boss. Suka hati je kan. Then after siap meeting dia reply email tu 'ue je la yg pegi, ok?' Terus saaaappppp hati mek berbunga! Sebab ap, mek nak sangat pergi kursus dekat Pusat Latihan Bangi tu. Yelakan, nak jugak tahu cam mane rupanya tempat tu. Asyik bagi orang je pegi. 

Dan, pada 25th Oct 2014, mek selamat tiba ke Pusat Latihan BSN, Bangi. Bahagia nau mek. 


Kaunter pendaftaran. Sebab mek sampai malam dah, so xde la beratur panjang untuk check in bilik. 


Sebab jakun dengan tempat ni, setiap sudut ad lambang bank, mek capture masuk dalam memory phone.

Mek sebilik dengan kawan seangkatan dengan mek yang bertugas di Melaka and Pahang. Banyak jugak dengar orang cerita yang tempat ni banyak momok. Tapi yela, kuatkan iman dan semangat. Malam tu tido dengan tenang je. Alhamdulillah. 

Sebelum balik Kelantan, mesti la ambik peluang pegi jejalan kan. Rugi la dah sampai sana tapi xpegi melawat. At least Putrajaya. 


Terimalah setepek mek di masjid Putrajaya 😜

Sekian.







3 comments

  1. Hihi terasa keexcitedannya...haha ayat bru

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete