Blues

Salam alaikum..

Waaargghh, rase nak nangis je kalau bangun pagi tetiba sedar diri ini dah terjangkit dengan blues. 

Blues ni macam stress yang kita dapat tapi tak dapat settle down dengan cepat. Lepas tu moody. Blues la tuh namanya. Faham dak?

Hari ni dapat blues sebab satu terbangun dari tidur tu tengok2 dah cerah. Tengok jam dah 7.05. Dengan mamai pergi ambik wudhuk then sembahyang subuh. Lepas tu nak siap2 pergi keje. Biasa dapat shampoo rambut, tapi hari ni tak dapat sebab dah lambat. Kalau shampoo lagi drag masa. Masuk bilik siap2kan diri pulak. Pakai jam dah 7.40. Tak sempat dah nak buat susu kambing. Miss dah satu hari. Start kreta, p keja. Ok, back to normal dah timing. Tapi still rase tak best sebab dah termiss yang usual kita buat. Drive lagi. After 10min drive, masuk bandar Pasir Mas. Start dah jumpa kreta yang slow 50km. Sejenis yang dah pencen lepas tu nak cari kedai makan pagi2. Maksud cari tu, bukan cari yang dah tahu nak makan mana, tapi cari macam 'oo, kedai ramai orang, benti la.' Bagi signal ikut suka. Tu sejenis. Jenis kedua yang nak pergi mall bawak anak2. Mall bukak 10pg tapi kononnya keluar awal sebab lepas makan pagi nak pergi mall. So, ni jenis yang sambil lewa layu bawak kereta. Stress kan?

So, macam mana tak blues. Baru je terapi diri dengan zikir, dengar lagu tapi all the way you nak cooling down ade je benda yang menambahkan stress you. Ohhhhh, please laaaaa.

Sampai office, parking kereta. Sedar yang kereta dah kedepan langgar tiang. Calar pulak. Sakit mata pulak tengok. Lepas tu, biarlah. Kesian dekat kereta. Masuk office dengan harapan, janganlah orang datang tanya macam2. Im really not in mood. So far, tak ada yang bertanya. Cuma, rasa la diri ni macam kasar dan kurang nak senyum dekat orang pagi ni. 

Blues ni, jangan bawak sampai ke petang kalau boleh. Cuba kawal dengan buat benda yang korang rase happy. Macam sekarang ni, terapi diri dengan update blog. Lagipun kerja tak de yang pending lagi.


Ni muka blues. Blues dengan keliling. Blues dengan overweight 8kg!

Bye.



5 comments

  1. uishh klo muka gitu mmg seram la nk tegur..haha..woah !daun maple !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, jgn tgor :) aa, lawa tak daun maple mek ?

      Delete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete