Get In Line and Settle Down

..Assalamualaikum..

Mendung betul muka hari ni
Macam ada masalah je..

Orang kita ni,selalu cakap
'Kalau ada masalah,settle la cepat2.Jangan bagi melarat.Nanti susah pulak'
Orang cakap senang
Kalau la masalah tu boleh nak Ctrl - Alt - Del ,dah lama dah orang buat macam tu
Cuma, tak semudah nak buang masalah

Tapi tak bermaksud kita kena stay forever dengan masalah tu
Yang utama, analysis dulu apa masalah kita
Mana puncanya kekusutan ni
Fokus tempat puncanya
Contoh eyh : Kalau benang tersimpul, buka tempat yang dia tersimpul so that kita boleh guna dengan baik benang tu

Tipu la kalau kata aku pun bahagia sepanjang hayat
Masalah ni kiri kanan atas bawah dia attack kita
Pakai la perisai apa pun, sure dapat tembus punya
Dah la time kena tu, kadang2 boleh buat kita terduduk, terbaring, terlentang
Yang paling effect adalah hati kita
Sebelum air mata kat mata keluar, air mata dalam hati dah hampir nak banjir dah duk fikir masalah
But sure, lepas ni boleh settle masalah

Duduk bersujud pada Allah
Nangis, teriak, meraung la pada Dia
Then cari punca masalah
Selesaikan masalah slow2
Ingat yang masalah tak akan hilang dengan sendiri eventhough dia datang kita tak jemput pun
(but in some cases, manusia sendiri yang cari masalah)

Berdirilah semampu yang boleh
Tempuhilah selagi terdaya
Tak dak istilah 'aku tak mampu'
Yang ada 'aku mampu buat ni,tapi macam mana eyh'

Kau sebahagian daripada masalah. Jadi, selesaikan!

Masing2 ada masalah sendiri
Masing2 ada cara tersendiri nak settle down something




2 comments

  1. kkdg smpai stu thp tu bingung sgt2..mslh tetap x settle..huhu

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete