Bergaduh dengan Hemat

..Assalamualaikum..

Tipu betul korang kalau cakap tak pernah gaduh, kan?
Aku lagi la banyak gaduh sebab aku spesen yang mudah sangat nak ambik benda kecik jadi masalah
Padahal benda tu tak payah fikir pun kadang2

Tapi ada orang kalau dah gaduh, semua benda dia kaitkan
Benda simple je pun tapi jadi complicated
Cuba korang bergaduh dengan orang macam ni
Sure korang akan rasa rendah diri gila babai la

Mana taknya
Bergaduh sebab tak beli jajan
Tapi dia punya bebelan sampaikan berkait dengan orang lain pulak
*Tak pasal2 kena kat orang lain pulak*

Itu contoh je

Tapi daripada aku
Yang kononya ada experience dalam hal bergaduh ni
Apa sebenarnya yang korang nak marah?
Apa point dia sebenarnya?
Apa yang tak puas hati sebenarnya?

Selesaikan yang itu
Sit and relax
Jangan mengada nak melalot topik lain pulak
Kalau tak, sampai bila pun masalah tak selesai

Aku pernah buat macam ni kat orang *sejujurnya*

Kalau nak buang sekuntum bunga yang layu
Jangan di patahkan dahannya
Kesian bunga yang lain

;)

2 comments

  1. org yg kaitkn org len ni sbrnya x de point pun nk menangkn dia and sje je nk ubah topik..sbb tu mende2 lain pun disebutnya skli

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete